Novi Lamborghini Huracan STO tudi s pomočjo Akrapoviča

Lamborghini je razkril novo različico modela Huracan, poimenovano STO. Presenetljivo lahek športnik pa predstavlja tisto, kar je Lamborghini vedno bil. Hitra luksuznost, pri kateri pa ima zdaj nekaj zraven tudi slovensko podjetje Akrapovič. Ne le izpušni sistem ampak še nekaj drugega. To jim bo vsekakor pomagalo pri prodaji in avtomobilskih dirkah na katerih sodelujejo prav s Huracanom.

Super Trofeo Omologata – STO

Gre za mešanico dirkalnikov Super Trofeo EVO in GT3 EVO. Super je preprosto super, Trofeo je ime dirkaške serije, Omologata pa avto za cestno uporabo. In prav to zadnje je na preizkušnji, saj je STO odličen primerek zmogljivosti podjetja. Vodilo inženirjev je bilo zmogljivost in tako je tudi sam videz nekoliko spremenjen.

Sprednji del je narejen iz enega samega dela, saj združuje oba blatnika, obenem pa so nadomestili prtljažnik in namestili reže za zajem zraka. S tem so še izboljšali hlajenje motorja. Poleg sprednjih rež, tudi ostale pripomorejo k odlični izrabi zraka, saj je od predhodnika v kategoriji potiska k tlom boljši za kar 53 odstotkov. Od omenjenega je lažji za kar 43 kilogramov in tako tehta »le« 1,39 tone.

Vse, kar ponuja novi Lamborghini, lahko vidite tudi tukaj.

Zmožnosti

Njegov 5,2 litrski motor V10, je kriv, da proizvede 640 konjskih moči (471 kW). Do 100 km/h pospeši v točno treh, do 200 pa v devetih sekundah in doseže hitrost 310 km/h. Sistem vozne dinamike pa omogoča tri režime – trofeo za dirkališča, pioggia za vožnjo po dežju in STO za vožnjo po cesti.

Pridih podjetja Akrapovič ne le pri izpušnem sistemu

Notranjost je prežeta z ogljikovimi vlakni, ki prevladujejo med materiali. Lastniki lahko izbirajo med stili in barvo notranjosti, ostalo pa je enako pri vseh avtomobilih. Štiri točkovni varnostni pasovi, nova grafika merilnikov in pridih slovenskega naroda. Poleg, zdaj že legendarnega izpušnega sistema, je podjetje Akrapovič sodelovalo tudi pri varnosti. Zaščitni lok za sedeži, ki služi tudi za pritrditev varnostnih pasov, je izdelan iz visokokakovostnega aluminija.

Notranjost Lamborghinija Huracan STO
Notranjost Lamborghinija Huracan STO
VIRLamborghini.com
Prejšnji članekPorsche razkril vpogled v nevidene koncepte (galerija)
Naslednji članekPripelje kmalu: NLB mobilna poslovalnica Bank&Go

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.