Popolnoma električna dostavna vozila

Startup podjetje Canoo predstavlja dva dizajna popolnoma električnih dostavnih vozil. Losangeleško podjetje bo vozili izdalo v omejeni izdaji, ki bo luč sveta ugledala leta 2023. Pri ustvarjanju so vzeli v obzir vse potrebe, ki jih imajo manjši podjetniki in velika podjetja pri dostavljanju. Kot omenjeno bosta obstajali dve različici, ki se bosta cenovno začeli pri 33 tisoč dolarjih.

Dostavna vozila prihodnosti

Različici MPDV1 in MPDV2 bosta paradna konja podjetja, ki se želi razširiti tudi navzven. Optimalna izraba prostora je bila prva na lestvici prednosti podjetja med ustvarjanjem. Tako bosta vozili ponujali 30 odstotkov več prostora kot konkurenčna vozila na tržišču. Druga prednost je bila ergonomičnost, ki je za podjetje predstavljala vse od dizajna, integracije in vožnje same. Stranke si bodo lahko ob nakupu tudi izbirale dodatno opremo. Ti bodo lahko dostavna rampa, omarice, drsna vrata in še mnogo drugega.

Pomislili pa so tudi na opravljanje dela iz obeh vozil, saj prostornost omogoča tako imenovano potovalno pisarno. Ker pa sta vozili popolnoma električni, bodo del opreme tudi vtičnice moči 125V ali 240V, ki bodo poskrbele za napajanje raznih aparatur.

MPDV – Multi Purpose Delivery Vehicle

Ko je govora o elektriki, ne moremo mimo baterij samega vozila. Motor bodo predstavljale tri baterije različnih kapacitet. To bodo 40 kW, 70 kW ali 80 kW baterije. Najmočnejša baterija bo imela možnost hitrega polnjenja in se bo iz 20 do 80 odstotkov napolnila v manj kot pol ure. Odvisno od napolnjenosti in različice, bo vozilo doseglo razdaljo med 140 in 380 kilometri.

Manjša različica vozila bo ponujala 6,5 kubičnih metrov prostora, večja različica pa nekaj več kot 14 kubičnih metrov. Manjša različica bo visoka 190 centimetrov, večja pa 255 centimetrov.

Osebno vozilo Canoo

Podjetje Canoo ima na voljo tudi osebno vozilo, ki se do 80 odstotkov napolni v 28 minutah. V notranjosti, ki je videti zelo futuristično, je prostora za sedem oseb. S svojim neobičajnim sedežnim redom je to vozilo zelo zanimivo. Z dosegom 400 kilometrov z enim polnjenjem bi znal biti velik konkurent vozilom bolj poznanih znamk.

Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRcanoo.com
Prejšnji članek10 stvari, ki jih lahko očistite s kisom
Naslednji članekKam s salonitkami in azbestom?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.