Podravka v Koprivnici predstavila električni avtomobil Tesla S

V soboto so imeli na glavnem trgu prebivalci Koprivnice na Hrvaškem priložnost videti in peljati se z električnim avtomobilom ameriškega podjetja Tesla Motors, ki ga je za potrebe svojega vodstva kupila Podravka.

Podravkino vodstvo je ob obletnici rojstva pomembnega svetovnega izumitelja Nikola Tesla javnosti predstavilo model ameriškega električnega avtomobila Tesla S.

 

Tesla S v Podravkini rdeči  barvi, s simbolno registracijo KC VEGETA, predstavlja drugačen način razmišljanja in odnosa do družbene odgovornosti podjetja, je povedala Dubravka Horvat, vodja pospeševanja prodaje.

 

Poudarila je, da prehrambno podjetje iz Koprivnice zasleduje novosti in obenem postavlja trende.

 

Poleg tega je treba skrbeti za čim manjše onesnaževanje z ogljikovim dioksidom in manjšo porabo goriva. Prav tako bomo s tem združili dve znani blagovni znamki Tesla in Vegeta, je še povedala Horvatova.

 

Model električnega avtomobila Tesla S je dolg skoraj pet metrov, ima štiri sedeže in prevozi 490 kilometrov z napolnjenimi baterijami. Najvišja hitrost je 250 kilometrov na uro. Prvi servis avtomobila se izvede šele po 500.000 prevoženih kilometrih.

 

Problema polnjenja Tesla S v Koprivnici ne bi smelo biti, saj so poleg Podravkine, v mestu še štiri polnilne postaje za električne avtomobile. Napajanje je brezplačno.

 

Cena Podravkinega avtomobila Tesla S je po obdavčitvi znašal okoli 100 tisoč evrov. Država je sodelovala pri nakupu Tesla S s 70.000 kunami subvencije, ki jih lahko pridobi vsak kupec električnega vozila.

Poleg Tesla S, so prebivalci Koprivnice lahko videli in se vozili še z drugimi električnimi in hibridnimi avtomobili, ki jih uporablja koprivniška mestna uprava in ki so bile pridobljene v sklopu projekta Civitas DYN@mo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.