Peugeot krivec za radikalno spremembo teh modelov

Peugeot bo spremenil SUV modele
Peugeot bo spremenil SUV modele Foto: on stellantis

Peugeot je med tistimi znamkami v svetu avtomobilov, ki je v zadnjih letih najbolj spremenil svojo podobo. Zdaj naj bi se ta podoba spremenilo še bolj korenito. No, vsaj tako so obljubili oziroma obljubljajo. Predmet spremembe naj bi bili predvsem njihovi terenci, ki bodo s spremembo še bolj izkoriščali aerodinamičnost in elektriko.

Peugeot bi spremenil podobo športnih terencev

Pri Peugeotu so kot temelj spremembe na bolje uporabili Peugeota 408. Odgovorna direktorica Linda Jackson je povedala, »da je model 408 mešanica terenca in limuzine«. Strmel naj bi predvsem k dvignjeni poziciji vožnje in izpopolnjeni obliki, kar ga ločuje od sorodnih modelov 308 in 3008, ki sta hatchback oziroma crossover vozili.

»Ne pravim, da bodo SUV vozila kar izginila, saj so še vedno izjemno priljubljena. Vsi pa pogledujemo k načinom, da jih izdelamo bolj aerodinamične, kar pa žal pomeni sprememba v silhueti oziroma podobi,« je še povedala Linda Jackson. Pri tem je dodala, da ni nujna vrnitev limuzinskim modelov, saj se videz in potreba spreminjata glede na trg. »Princip terenca se bo nadaljeval, vprašanje je le v kakšni obliki,« je zaključila.

Sprememba še ni dokončna, vprašanje, če kdaj bo

Zakaj je Peugeot sploh moral odgovarjati na vprašanja o koncu terencev in njihovi novi podobi? Odgovor na to je njihov konceptni Peugeot Inception, ki naj bi premostil vse, kar nam je znanega o terencih. Šlo naj bi za SUV nove generacije, ki pa (še) ne bo ugledal luči proizvodnih hal. Še vedno pa so se hitro pričela ugibanja o prihodnosti njihove linije, še posebej po letu 2025. Peugeotova želja namreč ni proizvodnja modelov z nizkimi prodajnimi števkami, vsekakor pa je model Inception predogled dizajna prihajajočih modelov.

Peugeot Inception naj bi zakrivil spremembo v podobi terencev
Peugeot Inception naj bi zakrivil spremembo v podobi terencev Foto: on stellantis
Prejšnji članekKako očistiti stene
Naslednji članekVarčevanje: Kako smiselna je metoda »The 5 Jar Method«?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.