Padel je nov rekord Nürburgringa!

Novi rekord Nurburgringa ponovno pripada Porscheju
Novi rekord Nurburgringa ponovno pripada Porscheju Photo by on porsche

Električna vozila se že nekaj let borijo za najboljši rezultat na legendarnem nemškem dirkališču Nürburgring. Zdaj je najnovejši rekord pri EV vozilih postavil prav Nemec, Porsche Taycan Turbo S. Predhodnega lastnika rekorda pri električnih produkcijskih avtomobilih je prehitel za kar dve sekundi.

Novi rekorder Nürburgringa je ponovno Porsche

20,8 kilometra dolg krog Nürburgringa je Porsche Taycan Turbo S prevozil v 7 minutah in 33 sekundah. S tem je podrl rekord Tesle Model S Plaid, ki je septembra 2021 krog prevozila v 7 minutah in 35 sekundah.

Porsche je bil preko Tequipmenta (modifikacija za nemške stranke) opremljen z novimi pnevmatikami, ki so ustvarjene prav za dirkanje. Enako je bil dodan tudi dinamični sistem šasije, ki analizira in sinhronizira vse podrobnosti. Tako se je nemško vozilo spet vrnilo na prestol, ki ga je zasedlo z letom 2019. Takrat je Porsche Taycan Turbo krog Nürburgringa prevozil v 7 minutah in 42 sekundah. Dve leti kasneje ga je prehitel Teslin Model S Plaid, zdaj pa je prvak ponovno Porsche.

»Ta krog ne prikazuje le potenciala naših vozil in opreme temveč ponovno potrjuje športni gen Taycana,« je ponosno povedal podpredsednik linije Taycan, Kevin Giek.

Posnetek vožnje Porsche Taycana Turbo

V spodnjem posnetku, ki ga je na svojem YouTube profilu objavil Porsche, lahko preverite celotno vožnjo električnega vozila. Ali je navdušil tudi vas?

The Porsche Taycan sets new Nürburgring record

VIRporsche
Prejšnji članekISO 50001 – Sistem upravljanja z energijo
Naslednji članekZnova malenkost nižje cene pogonskih goriv

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.