Novi slovenski električni avtomobil že za 11.490 €

Revoz iz Novega mesta je predstavil električni avtomobil, narejen posebej za Slovenijo. Gre za električni Twingo z oznako I feel Slovenia. Gre za vstopni model električnih vozil, namenjen mestni vožnji. Doseg z enim polnjenjem naj bi omogočal 180 kilometrov pri normalni vožnji ali 220 kilometrov v eko načinu. To naj bi povprečnemu uporabniku zadoščalo za en teden vožnje. Tu štejejo povprečnega mestnega voznika, ki naredi 30 kilometrov na dan.

Novi električni Twingo na električni polnilnici

Novi električni Twingo lahko doseže do 135 km/h, kar pomeni, da se lahko z njim zapeljete tudi po avtocesti. Pri hitrostih pod 30 km/h ustvarja dodatne zvoke za opozarjanje pešcev. Napaja se z 22 kW, kar nudi večina javnih polnilnic, torej omogoča optimalno polnjenje povsod, ne le na skromnem naboru nekaj hitrih polnilnicah v Sloveniji. Pri Renaultu pravijo, da se polni do štirikrat hitreje od nekaterih konkurentov. Pol ure priklopa na 22 kW polnilnici bo povečalo doseg za 80 kilometrov. Z 2,3 kW domačim vtikačem ga boste napolnili v 13,5 urah, s klasično 3,7 kW enofazno polnilno postajo v osmih urah in v le štirih urah s trifazno domačo polnilnico.

Armatura novega električnega TwingaKljub majhnemu vozilu, ta vključuje 231-litrski prtljažnik. Kot se za moderni avto spodobi, pa se lahko pohvali s sedminčnim multimedijskim zaslonom.

Revoz očitno stavi ogromno na priljubljenost tega vozila, saj mu bodo v letu 2021 namenili kar tretjino proizvodnje.

Menjalnik novega eketričnega Twinga

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.