Pomembne spremembe veljavnosti vozniških dovoljenj

Vlada Republike Slovenije je sprejela spremembo odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev (odlok) neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji. Kaj to zares pomeni?

Z odlokom se določa, da se veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so oziroma bodo potekla od 16. novembra 2020 do 17. decembra 2020, podaljša do 28. februarja 2021 (prejšnji datumi podaljšanja so bili od 30. novembra 2020 do 31. januarja 2021).

Vozniška dovoljenja

Za vozniška dovoljenja velja, da se do 28. februarja 2021 podaljšuje veljavnost tistih vozniških dovoljenj, ki so oziroma bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do 17. decembra 2020 in katerih imetniki, zaradi začasne prepovedi, niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika).

Izkaznice o vozniških kvalifikacijah

Za izkaznice o vozniških kvalifikacijah velja, da se do 28. februarja 2021 podaljšuje veljavnost le tistih izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so oziroma bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do 17. decembra 2020 in katerih imetniki, zaradi začasne prepovedi ne bodo mogli opraviti zakonsko predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti izkaznic o vozniških kvalifikacijah (redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij).

Teoretični del vozniškega izpita

Za teoretični del vozniškega izpita velja, da se njegova veljavnost do 28. februarja 2021 podaljšuje le tistim kandidatom za voznike motornih vozil, ki jim je veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita potekla oziroma jim poteče v obdobju od 16. novembra do 17. decembra 2020 ter zaradi začasne prepovedi niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti (praktični del vozniškega izpita).

VIRgov.si
Prejšnji članekNovi slovenski električni avtomobil že za 11.490 €
Naslednji članekSpreminjajo se odnosi med EU in ZDA

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.