Novi Lamborghini že razprodan

Lamborgjini Countach
Lamborgjini Countach

Med leti 1974 in 1990 je Lamborghini izdelal natančno 1983 primerkov modela Countach. Prvi prototip modela pa je bil prikazan leta 1971 na ženevskem avto-moto šovu. Podjetje je pred dnevi obeležilo petdeseto obletnico modela in pokazalo novega Countacha LPI 800-4. Izdelanih je bilo le 112 primerkov, katerih cena je dosegla skoraj 2,5 milijona evrov. A nič hudega, saj so že razprodani.

Jubilejna edicija legende

»Countach ne predstavlja le dizajna, inženirstva in načela Lamborghinija. Predstavlja našo filozofijo izumljanja novih meja,« je ob izidu jubilejnega modela povedal Stephan Winkelmann, šef podjetja. Že samo ime, ki je posvojeno iz piedmontskega narečja, pomeni velik dosežek (contacc).

Imenu primerne so tudi številke vozila. V12 motor, ki bo ustvaril več kot 800 konjskih moči. Pri tem mu bo pomagal tudi elektromotor, ki bo tudi zadnji v procesu izdelave podjetja Lamborghini. Z naslednjim letom ga bodo zamenjali s hibridnimi pogoni.

Najvišja hitro Countacha bo 355 kilometrov na uro, do sto kilometrov na uro pa bo prišel v slabih treh sekundah. Teža vozila pa bo približno 1600 kilogramov, uporabljeni pa naj bi bili lahko materiali.

Na voljo je v večih barvah, a najbolj priljubljena je seveda »Bianco Siderale« bela. Cena vozila naj bi se gibala med dvema in tremi milijoni evrov, a to naj vas ne gane preveč, saj so že razprodani.

Prejšnji članekIntervju: Kako z Omisli.si prihranite čas in denar ob iskanju izvajalcev za gradnjo, obnovo in energetsko sanacijo? 
Naslednji članekNova visokohitrostna železniška povezava bo povezala evropska mesta s 1000 km/h in brez emisij
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.