Intervju: Kako z Omisli.si prihranite čas in denar ob iskanju izvajalcev za gradnjo, obnovo in energetsko sanacijo? 

mitja pritržnik omisli.si
mitja pritržnik omisli.si

Uredništvo portala Mojprihranek.si zelo zanimajo vse tematike, ki informirajo okoli vsakodnevnih prihrankov, pa naj gre za prihranek ogljičnega odtisa ali pa za prihranek vašega denarja. Idealno pa oboje. 

Zato tokrat gostimo soustanovitelja platforme Omisli.si Mitja Pritržnika, kjer se ukvarjajo s povezovanjem ponudbe in povpraševanja na vseh storitvenih področjih. Na naš radar so prišli zaradi konsistente analize tržnih cen storitev v Sloveniji. No in ker so eni redkih, ki delajo res pregleden seznam preverjenih izvajalcev, mojstrov in drugih ponudnikov storitev.

omisli.si gradnja obnova mojmojster
Preverjeni ponudniki in analize cen izvajalcev na Omisli.si.

Pri Omisli.si delate veliko analiz cen storitev. Zakaj?

Na Ceneje.si radi preverimo, koliko stanejo TVji, IR paneli, bela tehnika … Normalno. Do pred kratkim pa za storitve ni obstajalo nekih transparentnih analiz cen. Zato. V bistvu so stranke že pred nami same pri sebi delale podobne analize cen storitev, na način, da so npr. za menjavo oken pridobile 30 različnih predračunov od 30 različnih ponudnikov. Lahko si samo predstavljate, kako je to bremenilo ponudnike oken. In kakšno razočaranje in izguba časa je to bila za 29 neizbranih ponudnikov. Konec koncev pa tudi za stranke, saj to vzame ogromno časa. In na koncu imaš le analizo cen za to eno storitev, ne pa tudi neke kvalitativne ocene, komu izmed npr. 10 srednjecenovnih ponudnikov oken lahko zdaj zaupamo …

In zatorej preverjate tudi ponudnike storitev?

Ja, poleg tega, da preverjamo ponudnike, tudi zbiramo ocene preteklih strank teh ponudnikov in vse skupaj poleg 30 drugih parametrov vlivamo v naš sistem, kjer se potem oblikujejo in urejajo seznami vseh ponudnikov storitev glede na Omsili.si rang, ki je vedno bolj uporaben pri odločanju, komu lahko zaupate.

ogravanje ogrevalni sistemi peči bojlerji zalogovniki
Ogravanje, ogrevalni sistemi, peči, bojlerji, zalogovniki …

Katere storitve torej vse posredujete pri Omisli.si?

Huh, pravzaprav vse. Vaše bralce pa bodo najbolj zanimali verjetno storitve gradnje in obnove, kot so denimo, prezračevalni sistemi in rekuperacija, prenova ali izgradnja kopalnice, slikopleskarstvo, polaganje ploščic, mizarstvo, montaža in prodaja oken, izdelava ali prenova fasade, prenova strehe in krovstvo, izdelava ali zamenjava talnih oblog, ograje, vrata, zidarske storitve, klimatske naprave, IR paneli, knauf, montažne hiše, rušitvena dela, prenova mansarde na ključ, nadstreški, tende, kamini, gradnja hiše na ključ, potem pa seveda še neposredne trajnostne storitve, kamer štejemo izgradnja sončne elektrarne, ogrevanje, izgradnja in dobava solarnih sistemov / kolektorjev, vgradnja toplotne črpalke.. Vsega skupaj bo kmalu skoraj 1000 različnih storitev oziroma kategorij storitev …

Ali je Omisli.si največja platforma za posredovanje storitev v Sloveniji?

Odvisno koga vprašate =) Ne vem, če smo že največji, gotovo pa kmalu bomo, saj nas mesečno obišče že preko 130.000 strank, ki želi ob iskanju in najemu mojstrov, obrtnikov, izvajalcev in drugih ponudnikov storitev prihraniti čas in denar.

Katere analize cen pa vaše stranke najbolj zanimajo?

Trenutno ogromno strank povprašuje in pregleduje analize o povprečnih cenah za grafično oblikovanje, programiranje in razvoj, računovodske storitve, pleskanje stanovanj, suhomontažana dela oz knaufanje, rušenje hiše, izkopi, montažne hiše in gradnja hiše na ključ in še bi lahko našteval …

Kako je COVID-19 vplival na poslovanje ponudnikov storitev v Sloveniji?

Ker je bilo opravljanje nekaterih dejavnosti z odloki prepovedano (nekatere so v času tega intervjuja še vedno), je seveda povpraševanje zanihalo. Navzdol. A zanimivo, to se je zelo hitro nazaj pobrali. Trenutno opazujemo izjemno rast na vseh storitvenih področjih, še najbolj na področju gradnje in obnove.

Več o tem, kako sta prvi in drugi val prizadela ponudnike storitev v Sloveniji si preberite tukaj.

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Prejšnji članekNe dobite krovca? Morda lahko strehi življenjsko dobo podaljšate takole
Naslednji članekNovi Lamborghini že razprodan

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.