NASCAR prihaja čisto blizu Slovenije

NASCAR velja za najbolj priljubljeno dirkaško tekmovanje v ZDA. Bolj popularne je od Formule 1, INDY ali pa relija WRC. Marsikdo pa ne ve, da ima tudi evropsko podružnico in to že več kot deset let. Edina razlika je, da v Evropi ne poteka na enakih ovalnih dirkališčih. Presenečenje za oboževalce NASCAR v Sloveniji pa bo prišlo sredi novembra letos. Zelo blizu nas bo namreč potekala vsaj ena izmed dirk.

Le pol ure od meje bo potekal NASCAR

Dirkališče Grobnik je od slovenske meje oddaljeno le pol ure vožnje in se nahaja blizu Rijeke. Hrvaška avtomobilska in karting zveza (HAKS) poroča, da naj bi že čez tri tedne tam potekala vsaj ena izmed dirk. To naj bi se zgodilo 14. in 15. novembra. Zaradi slabih razmer v zvezi z epidemijo koronavirusa sta odpovedani dirki na Češkem, kjer naj bi potekali po urniku. Tako se kot nadomestek omenja prav hrvaški Grobnik.

Na to se je odzval tudi član uprave Avtodroma Grobnik, Robert Živković: »To je prvi korak na poti k atraktivnim in za širšo javnost odprtim dirkam. Hkrati je to tudi dokaz, da je predsednik NEWS (Nascar Whelen Euro Series), Jerome Galpin prepoznal vse izboljšave, ki smo jih pripravili v zadnjih letih.« Želi tudi večjo povezanost dirkališča in HAKS-a, kar bi prineslo še več dogodkov v prihodnosti.

Slovenski pridih tekmovanja

Slovenski dirkač v seriji je Gašper Dernovšek, ki se dirke najverjetneje ne bo udeležil zaradi poškodbe. Staknil jo je februarja, ko je zaradi prevračanja dirkalnika utrpel zlom dveh kosti v zapestju. Svoji ekipi bo tako pomagal iz garaž.

NASCAR Whelen Euro Series Highlights Brands Hatch

VIRwww.euronascar.com
Prejšnji članekHummer se vrača in začenja preporod Detroita
Naslednji članekNovi hitrostni rekordi! SSC Tuatara je dosegel kar 532,93 km/h

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.