‘Najmanj kvaliteten avto na svetu’ se je še pocenil, a kot kaže, ni več rešitve

Fisker electric car dealership in Manhattan.
Foto: Roman Tiraspolsky iz iStock

Fisker, ameriško avtomobilsko podjetje, ki sta ga ustanovila danski avtomobilski oblikovalec Henrik Fisker in njegova žena Geeta Gupta-Fisker, ter njegov model Ocean sicer še vedno »živita«, a vse bolj verjetno je, da se bo podjetje »najnižje kakovosti avtomobilov na svetu«, ki ga proizvaja, utopilo v »oceanu težav«, ki so si ga ustvarili sami. Fisker Ocean je bil ambiciozen projekt in še en napovedani ‘morilec Tesle’, a je šlo vse navzdol, ko je javnost izvedela za velike težave s kakovostjo lastnikov svojih Oceanov. Kmalu se je izkazalo, da je podjetje tudi precej neresno in nesposobno, brez rezervnih delov za avtomobile in z računovodstvom, ki ni zmoglo knjižiti niti redkih plačil, ki so prihajala do njih.

Še več dokazov! Evo, zakaj je to najslabši avto na svetu

Podjetje je tik pred stečajem in trenutno poskuša rešiti, kar se rešiti da. Da bi prodal avtomobile, ki so se nabrali v zalogi, je Fisker marca drastično znižal cene Oceana. A tudi to očitno ni bilo dovolj, zato je Fisker zdaj še dodatno znižal cene. Začetni popust je očitno nekoliko deloval, zato je Fisker objavil, da je osnovni Ocean Sport v ZDA razprodan. To se je zgodilo po znižanju njegove cene z 38.999 dolarjev na 24.999 dolarjev. Čeprav ni več različic Sport, ima podjetje še vedno na voljo različici Extreme in Ultra. Fisker je sedaj dodatno znižal svoje cene z opustitvijo namembne in manipulativne pristojbine v višini 2438  dolarjev. To pomeni, da je v samo nekaj mesecih cena Ocean Extreme padla za 26.438 dolarjev s prvotnih 61.499 dolarjev, torej je skoraj prepolovljena.

Medtem ko so znižanja cen morda mamljiva, je avstrijska hčerinska družba Fisker GmbH v začetku tega meseca vložila predlog za stečaj. Poleg tega je Magna Steyer, podjetje, ki izdeluje Ocean, marca ustavilo proizvodnjo modela in ga menda ne bo več izdelovalo.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekZa popolne sanje potrebujete Perfecta Dreams
Naslednji članekKaj moram vedeti o samooskrbi s sončno energijo?
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.