Najboljši električni avtomobili v letu 2024: Top 10 EV

Najboljši električni avtomobili leta 2024
Najboljši električni avtomobili leta 2024

To je 10 najboljših električnih vozil v letu 2024. Kateri električni avtomobili so v tokratnem letu najboljši, najbolj izstopajoči v segmentu, ki jih je proslavil? Kateri električni avto ponuja največ za ceno, je najbolj zmogljiv ali praktičen? Vse to izveste v prispevku, seznamu najboljših električnih avtomobilov v letu 2024, ki so ga sestavili pri portalu Autocar.

Cupra Born

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Zabavo

Cupra Born je prepričljiva povezava velikosti in uporabnosti, teže in moči, dosega v resničnem svetu ter cene in dostopnosti. Cupra Born kot paket je popoln, zaradi česar je idealno cenovno ugodno električno vozilo za tiste voznike, ki želijo narediti prve korake v brezemisijskem avtomobilizmu.

Cupra Born
Cupra Born Foto: on cupra

Fisker Ocean

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Doseg

Nekdanji oblikovalec Aston Martina, Henrik Fisker, ima jasno vizijo pri svojem podjetju. Ponuditi električne avtomobile in doseg: Slednjega ni nikoli preveč. Prav zato ima njegov novi srednje veliki SUV, Fisker Ocean, pogonsko baterijo nikelj-mangan-kobalt s 106 kWh uporabne zmogljivosti. To je skoraj toliko, kot Mercedes ali BMW nudita v svojih vodilnih EV modelih. Razlika je le v tem, da je Fisker na trgu za polovico njihove cene. Oceanov laboratorijski testni doseg se je ustavil pri 710 kilometrih, zaradi česar je eden od električnih avtomobilov z največjim dosegom na trgu.

Fisker Ocean
Fisker Ocean Foto: on fisker

Hyundai Ioniq 5

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Videz

Oblikovanje resnično lepih električnih vozil je izredno težka naloga. Zdi se, da želijo to doseči številni električni avtomobili s svojimi dolgimi medosnimi razdaljami, kratkimi previsi in visoko dvignjenimi karoserijami, ki so tako običajno premaknjene navzgor zaradi baterijskih paketov pod podom. Hyundai Ioniq 5 nam je bolje kot marsikateri EV pokazal, da so električna vozila lahko zaželena in elegantna ter še vedno cenovno dostopna. Ioniq 5 je kul družinski avto, ki je po naključju električen.

Hyundai Ioniq 5
Hyundai Ioniq 5 Foto: on hyundai

Mercedes EQS

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Digitalna tehnologija

Tesla je bila pred leti tista, ki je odkrila univerzum avtomobilske digitalne tehnologije, ko je predstavila originalno limuzino Model S. V letu 2024 pa je na prvem mestu v tem segmentu model najstarejšega proizvajalca avtomobilov na svetu. To je Meredes-Benz EQS, ki ponovno predstavlja Mercedesov hiperzaslon, široko platno digitalizacije, za katero se zdi, da zavzema prostor celotne notranjosti. Združuje precejšnjo digitalno instrumentno konzolo z velikim zaslonom, ogromen 17,7-palčni širokozaslonski osrednji zabavno-informacijski zaslon in 12,3-palčni zaslon na dotik pri sovozniku. Kombinirani učinek je fantastičen, še posebej, če vam je v avtomobilih všeč veliko tehnologije zaslona na dotik.

Mercedes Benz EQS
Mercedes Benz EQS Foto: on mercedes

Mercedes EQS SUV

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Udobje vožnje

Udobje v vozilu je bila značilna plat sodobnih avtomobilov, ki je bila v poznem 20. stoletju nekoliko spregledana, zdaj pa se z električnimi vozili ponovno oživlja. Nežna, vpijajoča in tiha vožnja je dinamična kakovost, v kateri lahko uživate na vsakem potovanju. Čeprav skorajda pričakujemo, da jo imajo vsi avtomobili, bi hitro ugotovili, da tega ne dobimo vedno.

Torej, če želite dati prednost udobni vožnji, je SUV Mercedes-Benz EQS pravo električno vozilo.

Mercedes Benz EQS SUV
Mercedes Benz EQS SUV Foto: on mercedes

MG 4

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Udobje vožnje

Glavni razlog nekoga, ki ne bi kupil električnega avtomobila je … cena. Vedno je cena tisti glavni člen nakupa. Vrednost ni edina prednost, ki jo ima ta avto na svoji strani. MG 4 ima prijetno dobro uravnoteženo podvozje z zadnjim pogonom in vozno dinamiko, ki se zdi veliko bolj izpopolnjena, kot bi pričakovali. Prostorna štirisedežna kabina dopolnjuje paket, ki bi si ga želel vsak.

MG 4
MG 4 Foto: on ev

Porsche Taycan

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Hitrost polnjenja in obladovanje

Porsche je resnično ukradel pozornost, ko je predstavil električno limuzino Taycan. Avto je z nami od leta 2019 in je kljub temu še vedno resnično izjemna izbira tako zaradi privlačnosti upravljanja, znamke Porsche, angažiranosti voznika ter zaradi svoje hitrosti hitrega polnjenja z enosmernim tokom.

Taycan ni najlažji električni avto svoje vrste, saj že njegova 92 kWh litij-ionska baterija tehta več kot 600 kg. Toda Porsche je uvedel inovacije z učinkovitim izrezovanjem lukenj v nivoju akumulatorja pod dnom, da bi vozniku omogočil, da sedi nižje v avtomobilu in s tem zniža celoten profil vozila. Zagotovljeno je: nizek, športen občutek vožnje, nizko težišče in privlačno upravljanje avtomobila.

Porsche Taycan
Porsche Taycan Foto: on ev

Rolls-Royce Spectre

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Luksuz

Charles Rolls je že na začetku 20. stoletja opozoril na potencial električnih motorjev za uporabo v luksuznih avtomobilih. Avtomobilsko podjetje, ki ga je soustanovil in tudi nosi njegovo ime, je potrebovalo približno 120 let, da je dohitelo njegovo vizijo. A zdaj, ko jim je to uspelo in ima razred super luksuznih električnih vozil svojega prvega člana na lestvici, razprave ni več. Rolls-Royce Spectre je navdušil in postal električni avtomobil na prvem mestu zaradi privlačnosti luksuza.

Rolls Royce Spectre
Rolls Royce Spectre Foto: on ev

Tesla Model S Plaid

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Učinkovitost

Teslino ime se je moralo nekje pojaviti na tem seznamu. Da se je pojavilo v segmentu učinkovitosti nam pove veliko o uspehu Muskove znamke. Izjemna moč, vrtoglave hitrosti, ekspresen pospešek in pionir na planetu, ko govorimo o električnih vozilih. Če bi želeli do svojega cilja hitro in učinkovito, se zdi Tesla Model S Plaid prava izbira.

Tesla Model S Plaid
Tesla Model S Plaid Foto: on ev

Volkswagen ID Buzz

  • Najboljši električni avto v letu 2024 za: Praktičnost

Volkswagnu je končno uspelo zagnati svoj ikonični mikrobus tipa 2 v različici ID Buzz. Po velikosti sedi med velikim običajnim osebnim avtomobilom in srednje velikim dostavnim vozilom. Zasnovan je tako, da se prilega tipičnim označenim parkirnim prostorom in da je dovolj enostaven za vožnjo in uporabo v vsakdanjem prometu, da se občuti kot običajen družinski avto, vendar nudi veliko več prostora in vsestranskosti v notranjosti. VW ID Buzz je superpraktično električno vozilo, ki ga bi želeli imeti vsi.

Volkswagen ID Buzz
Volkswagen ID Buzz Foto: on vw
Prejšnji članekMesec določil, kakšna bo minimalna plača v letu 2024, sindikati obžalujejo zamujeno priložnost
Naslednji članekAli lahko brisače peremo in sušimo z ostalimi oblačili?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.