Najboljši 7-sedežniki v letu 2023

Najboljši 7-sedežniki v letu 2023
Najboljši 7-sedežniki v letu 2023

Če morate s seboj vleči celotno gospodinjstvo, potem bo sedemsedežnik prava vstopnica za vaš avtomobil. Seveda pa niso vsi sedemsedežniki enaki in tako kot pri nekaterih drugih vidikih življenja je tu velikost pomembna. Da bi lahko našli najboljši 7-sedežnik zase, so pri portalu Autocar sestavili seznam najboljših v letu 2023.

9. Volvo XC90

Volvo XC90
Volvo XC90 Foto: on volvo

Volvo XC90 ostaja precej privlačen, kljub temu, da je trenutni avtomobil naprodaj že skoraj deset let. Obstajajo tekmeci, ki so med vožnjo ostrejši ali pa ponujajo sodobnejšo tehnologijo. Vendar le redki ponujajo enako prepričljivo mešanico prostora, praktičnosti, udobja in razreda kot sedemsedežni XC90. Poleg tega v prenovljeni različici priključnega hibrida ponuja odlično razmerje med zmogljivostjo, učinkovitostjo in nizkimi obratovalnimi stroški, zlasti za poslovne uporabnike.

8. Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe Foto: on hyundai

Nedavno prenovljeni Hyundai Santa Fe ima veliko prednosti, nenazadnje je bil razglašen za najboljši velik avto na podelitvi nagrad Autocar Awards 2022. Ogromen, družinam prijazen korejski stroj je bil vedno med najbolj priljubljenimi, a dodatek učinkovitih in davčno nizkih priključnih bencinsko-električnih pogonskih sklopov ga je dvignil na vrhove lestvic.

7. Dacia Jogger

Dacia Jogger bo izdelovan v Maroku
Dacia Jogger Foto: on dacia

Morda ni presenetljivo, da je največjo sapo svežega zraka, ki ga je ta razred doživel v zadnjih letih, vdahnila prav Dacia. V modelu Jogger je nizkocenovna znamka zagotovila skoraj popolnoma pomanjšan in popolnoma opremljen prevoznik za ljudi z več kot dostopno ceno. Seveda romunski stroj ni najboljši v slogu ali prefinjenosti, vendar se pelje samozavestno in brez pretencioznost. Težko je, da nas nebi očaral.

6. Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan
Volkswagen Multivan Foto: on vw

Če ste mislili, da je tradicionalni enoprostorec mrtev, bi VW želel, da še enkrat razmislite. S svojim Multivanom je nemško podjetje pomagalo oživiti koncept popolnoma razumnega in prostornega zabojnika na kolesih, ki ponuja neprimerljivo prostornost in vsestranskost. Z mešanjem ene najbolj prilagodljivih notranjosti v panogi z doraslo vozno dinamiko in kančkom vrhunske privlačnosti je prevoz oseb v ljudskem avtomobilu izjemno racionalen družinski prevoz.

5. Land Rover Defender

Land Rover Defender 90 V8
Land Rover Defender 90 V8 Foto: on landrover

Zadnji veliki novi model Land Roverja bi moral biti kandidat za vrhove lestvic. Kljub temu, da gre za drag model, pametno nastavljiva notranjost avtomobila ponuja možnost kar osmih potniških sedežev. Prav tako se za razliko od starega Defenderja se pelje skoraj tako dobro kot skoraj vsak luksuzni SUV te velikosti in vrste, ima široko paleto sodobnih elektrificiranih pogonskih sklopov in ima terenskih zmogljivosti na pretek. Kot velik, zaželen družinski vlečni konj, si od njega ne bi mogli želeti veliko boljšega.

4. Kia Sorento

Kia Sorento
Kia Sorento Foto: on kia

Neizgovorjena resnica o SUV-jih polne velikosti s sedmimi sedeži, ki jo potrjujejo številni avtomobili na tej lestvici, je, da večina od njih ni na voljo za isto ceno kot enoprostorec polne velikosti. Kia Sorento, ki je pravkar vstopila v četrto modelsko generacijo, je bila včasih precej veličastna izjema od tega pravila. Zdaj, ko je prevzel bolj vrhunski videz in občutek, pa ni več tako ugodna, kot je bila nekoč. Ne glede na to, ali boste kupili dizel, bencinski hibrid ali priključni hibrid, boste prejeli sedem sedežev dobre velikosti, zaradi česar je postopek nakupa prijeten in preprost.

3. Peugeot 5008

Peugeot 5008
Peugeot 5008 Foto: on stellantis

Posebno omembo si zasluži Peugeotov večji SUV, ki kar najbolje izkorišča prostor, ki ga ponuja. Je edini SUV srednje velikosti, ki se uvršča na lestvico, in čeprav ne zagotavlja toliko udobja in prostora za potnike kot večje možnosti, daje večjo izbiro kot tekmeci.

2. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery
Land Rover Discovery Foto: on landrover

Ko je Land Rover predstavil trenutni Discovery, je bilo veliko hrupa okoli udobja, ki ga je dodalo njegovih pet motoriziranih sedežev in jih je mogoče dvigniti in spustiti električno – tudi na daljavo prek aplikacije za pametni telefon. Ideja je, da lahko konfigurirate avto za poljubno število potnikov, ki jih prevažate, še preden se vkrcate. namesto da bi se morali boriti s trakovi, zapahi, naslonjali in odstranljivimi prevlekami.

1. Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq
Škoda Kodiaq Foto: on škoda

Škoda se je leta 2016 razvejila na trg SUV-jev s sedmimi sedeži in lansirala avtomobil, ki je precej spretno zmanjšal razliko med polno velikimi in srednje velikimi možnostmi. Kodiaq ima veliko kabino in velikodušen prtljažnik za avto njegove cene in velikosti, vse njegove različice pa imajo serijsko sedem sedežev.

Edina dimenzija, pri kateri avtomobilu primanjkuje prostora, je širina kabine, in ker srednjega sedeža v drugi vrsti ni mogoče premakniti v zamaknjen položaj glede na oba zunanja sedeža, je težko namestiti tri otroške sedeže. Poleg tega organ za testiranje trčenj Euro NCAP potrjuje, da skrajni zadnji sedeži niso odobreni niti za varnostne sedeže s pripetimi pasovi (čeprav Kodiaq ni edini sedemsedežnik, za katerega velja to opozorilo) in je dostop do njih lahko nekoliko tesen. ko se stiskamo za nagnjenimi stoli druge vrste.

Prejšnji članekLovilci olj in maščob: Kaj so in kako delujejo?
Naslednji članekSeverna Makedonija ima težave s prevelikim številom medvedov
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.