MINI ne hiti s prehodom na električni pogon

Nekaj mesecev po predstavitvi električnega MINI Cooper SE, bomo morali žal še malo počakati na novi električni MINI. Ta naj bi bil model JCW oziroma John Cooper Works, če sodimo po fotografijah, ki so bile objavljene pred dnevi. Poleg tega pa bi bil JCW le eden izmed električnih avtomobilov, ki bi jih MINI poslal na tržišče v naslednjih letih.

Pri Miniju so sporočili, da izdelujejo koncepte modelov JCW, ki bi bili električni, in hibridi z bencinskim motorjem. Vseeno pa so povedali, da načrtujejo manjšo različico MINI Cooperja (2014), ki bi bil še vedno bencinar. Tako ima kljub precejšnji prenovi MINI še vedno v načrtu tudi avtomobile, ki bodo imeli izključno bencinske motorje.

V času, ko se večina avtomobilske industrije prilagaja novim zahtevam po čistejšem zraku in manjšem onesnaževanju, se v to smer trudi tudi MINI. Tako je načrtovana popolna prenova njihove avtomobilske zasedbe, ki bi sčasoma vse njihove modele predstavila kot električna vozila z nič emisijami. Kdaj točno bi to lahko bilo, še ne vemo, saj pri podjetju pravijo, da je večina prenove šele v procesu dizajnov.

MINI Electric

Mini Electric proizvede do 184 KM (135kW) in 270Nm navora. Tako lahko v 7,3 sekundah pospeši do sto kilometrov, njegova končna hitrost pa je 150 kilometrov na uro. Kapaciteta baterije je 32,6 kWh, s polno pa je moč prevoziti do 270 kilometrov. Do osemdeset odstotkov jo je na polnilnici (50kW) napolniti v malo več kot pol ure.

MINI electric
MINI electric kot prvi v vrsti električnih avtomobilov podjetja
Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRAutoweek
Prejšnji članekKateri prevozniki bodo leteli v Slovenijo?
Naslednji članekSonar, ki ustreli laser
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.