Luksuzni Lucid Air Sapphire je najzmogljivejša električna limuzina na svetu

Lucid Air Sapphire Edition je luskuzno električno vozilo, ki prekaša Teslo Model S Plaid
Lucid Air Sapphire Edition je luskuzno električno vozilo, ki prekaša Teslo Model S Plaid Photo on lucidmotor.

Izdelovalec luksuznih električnih avtomobilov Lucid Motors je razkril svoj novi model. Lucid Air Sapphire Edition je limuzina, ki naj bi od 0 do 100 kilometrov na uro pospešila v manj kot dveh sekundah, do 160 kilometrov na uro pa v manj kot štirih sekundah. Če bo šlo vse po sreči, je Lucid Air Sapphire najbolj zmogljiva električna limuzina na planetu.

Lucid Air Sapphire Edition postavlja nove meje limuzin

Lucid Motors je na dogodku Monterey Car Week predstavil svojo prihajajočo luksuzno limuzino Sapphire Edition. Na prvi videz si nekaj podrobnosti deli z modela Dream in Grand Touring Performance Edition, a se vseeno od njiju precej razlikuje. Air Sapphire je prejela tri motorje, dva zadaj in enega spredaj, ki skupaj ustvarijo kar 1200 konjskih moči. To Lucidu omogoča, da na vrhu najbolj zmogljivih električnih limuzin na svetu prehiti Teslo Model S Plaid.

Lucid Air Sapphire Edition je najbolj zmogljiva družinska limuzina z električnim pogonom
Lucid Air Sapphire Edition je najbolj zmogljiva družinska limuzina z električnim pogonom Photo by on lucidmotors

Če gre verjeti informacijam podjetja, bo Lucid Air Sapphire za pospešek od 0 do 100 km/h potreboval manj kot dve sekundi, manj kot štiri sekunde pa za pospešek do 160 km/h. Prav tako naj bi četrt milje prevozil pod devetimi sekundami. Več kot očitno gre za super zmogljivo limuzino, ki se bo ponosno zavihtela na vrh električnih limuzin.

“Lucid na novo definira zmogljivosti družinskih limuzin,” so zapisali ob prikazu prihajajočega modela. Direktor podjetja Eric Bach je bil še posebej ponosen na zmogljivost vozila, ki omogoča apliciranje navora na vsako posamezno pnevmatiko v nasprotnih si smereh. To naj bi omogočalo še več stabilnosti in nadzora. Isti sistem naj bi bil lahko uporabljen tudi za lažje zaznavanje kotov.

Lucid Air Sapphire se ponaša s tehnološko napredno notranjostjo
Lucid Air Sapphire se ponaša s tehnološko napredno notranjostjo Photo by on lucidmotors

Manjše spremembe pri videzu in večje pri ceni

Lucid Air Sapphire Edition je prejel tudi nekaj vizualnih popravkov, predvsem modro zunanjost in nekaj drugih malenkosti. Med njimi so najbolj opazna spremenjena stranska ogledala in manjši »spojler« na zadnjem delu. Tudi ta model pa bo izdelan v tovarni sredi Arizone, postavljen pa bo na isti platformi in istem traku kot njegovi predhodniki.

Omenili smo luksuznost in ta se pozna predvsem pri ceni. Lucid Air Sapphire Edition si je s svojo osnovno različico postavil ceno 249 tisoč ameriških dolarjev. To je 69 tisoč dolarjev več kot Grand Touring Performance. Lucid Motors je cene nekoliko dvignilo zaradi inflacije, trga ter posledičnih težav pri dobavi in logistiki.

Sporočili so, da bodo Lucid Air Sapphire Edition začeli odpošiljati v prvi polovici leta 2023.

Lucid Motors je spremenil nekaj podrobnosti in navil ceno Lucid Air Sapphire Edition
Lucid Motors je spremenil nekaj podrobnosti in navil ceno Lucid Air Sapphire Edition Photo by on lucidmotors
Prejšnji članekFisker Pear se je razkril v prvih fotografijah
Naslednji članekZa 47 projektov predelave lesa razdeljenih 26 milijonov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.