Fisker Pear se je razkril v prvih fotografijah

Fisker Pear se je razkril v svojih prvih fotografijah
Fisker Pear se je razkril v svojih prvih fotografijah Photo by on fisker

Fisker se že vneto pripravlja na proizvodnjo modela Ocean, ki ga bodo z začetkom naslednjega leta začeli izdelovati v Avstriji. Zdaj je tu prvi prikaz modela Pear, za katerega ima Fisker zelo ambiciozne načrte. Ali bo novi Fisker Pear EV SUV naprodaj le v Združenih državah Amerike ali tudi drugod po svetu?

Fisker Pear bo rival trojcu, ki prihaja v naslednjih letih

Fisker Ocean je direktni rival Teslinemu Modelu 3, Fisker Pear (Personal Electric Automotive Revolution) pa je veliko bolj kompakten in predvsem cenovno dostopen izdelek. Najpogosteje se govori o približno 30 tisočakih, ki naj bi jih bilo potrebno odšteti zanj. Direktor podjetja Henrik Fisker je za britanski Autocar povedal, da gre za vozilo, ki jih bo do leta 2027 pripeljalo do milijona vozil.

Fisker Pear bodo izdelovali v tovarni Foxconn sredi Ohia, ki si ga je pred tem lastil gigant General Motors. Od leta 2024 bodo lahko na leto izdelali do 250 tisoč primerkov. Dosedanje fotografije in informacije so bile skope, nekaj podobnosti pa si lasti z modelom Ocean. Če gre verjeti informacijam in fotografijam naj bi šlo za rivala modelom Cupra, Škoda in Volkswagen. Ti naj bi luč sveta ugledali leta 2025.

Henrik Fisker je že večkrat povedal, da si želi podjetje revolucionizirati proizvodnjo avtomobilov in do neke mere tudi dobavno verigo. Kako se bo to zgodilo se za zdaj še ne ve. Fisker se je v ameriški proizvodnji zavezal h krčenju stroškov z zmanjšanjem delov, ki so potrebni za izdelavo vozila.

Fisker Pear bo nekaj futurističnega
Fisker Pear bo nekaj futurističnega Photo by on fisker

Kaj točno bo Fisker Pear? Nekaj zagotovo

»Verjetno bi ga lahko klicali križanec, ampak niti ni videti kot terenec. Videti je bolj kot futurističen in majhen vesoljski shuttle – tako bi ga najbolje opisal,« je opisal model Fisker Pear. Potrdili so tudi, da naj bi šlo za veliko število unikatnih elementov, ki jih do zdaj še nismo videli. Ali bo Fisker Pear možno kupiti tudi drugje po svetu še niso razkrili.

Fisker bo v naslednjih nekaj letih začel tudi z izdelavo Fisker Ronin. Šlo bo za štirisedežno super vozilo, ki ga bodo izdelovali v britanski tovarni Magic Works. V manj kot dveh sekundah naj bi pospešil do 100 kilometrov na uro, Fisker pa cilja na približno 1000 kilometrov dosega z enim polnjenjem. To bo obenem tudi test za prihodnja vozila, ki jih bodo izdelovali pri Fiskerju.

Henrik Fisker ima za svoja električna vozila veliko načrtov in idej
Henrik Fisker ima za svoja električna vozila veliko načrtov in idej Photo by on fisker
Prejšnji članekJubilejni 60. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA je dosegel svoj namen
Naslednji članekLuksuzni Lucid Air Sapphire je najzmogljivejša električna limuzina na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.