Koncepti superšportnih vozil iz 70-ih, ki niso bila nikoli izdelana

Ferrari Modulo
Ferrari Modulo Foto: on pininfarina

Svet avtomobilskega oblikovanja sta vedno napajali brezmejna domišljija in drzne inovacije. To je področje, kjer ustvarjalni umi premikajo meje možnosti in si predstavljajo avtomobile, ki utelešajo futuristično estetiko, vrhunsko tehnologijo in prelomne koncepte.

Med številnimi obdobji, ki so pustila neizbrisen pečat v avtomobilski zgodovini, so sedemdeseta leta prejšnjega stoletja izstopala kot čas razposajenosti in drznosti, ko so avtomobilski proizvajalci predstavili konceptne avtomobile, ki so obljubljali, da bodo na novo definirali prihodnost transporta. Medtem ko so se nekateri koncepti razvili v serijska vozila, so bili tisti, ki so za vedno ostali omejeni na področje domišljije in služili kot osupljiva pričevanja o neukročenih sanjah svojih ustvarjalcev.

V tem članku se podajamo na potovanje skozi čas, da bi raziskali izbor konceptnih avtomobilov iz sedemdesetih, ki niso nikoli ugledali luči množične proizvodnje, a so pustili neizbrisen pečat v avtomobilski pokrajini. Ta konceptualna čudesa še naprej osvajajo navdušence, sprožajo spletke in se sprašujejo, kaj bi lahko bilo. Poglobimo se v kraljestvo neizpolnjenih avtomobilskih sanj in odkrijmo trajno zapuščino teh neukročenih oblikovalskih raziskovanj.

1Ferrari Modulo – leto 1970

Ferrari Modulo
Ferrari Modulo Foto: on pininfarina

Morda najbolj futurističen Ferrari v zgodovini, Modulo je svojo zgodbo začel kot eden izmed 25 športnih dirkalnih avtomobilov 512 S. Po koncu tekmovalne kariere ga je prevzel Pininfarina, kjer ga je predelal Paolo Martin. Martin je zasnoval izjemno nizko, klinasto karoserijo, ki je skoraj v celoti pokrivala vsa štiri kolesa in je namesto običajnih vrat vključevala drsno stekleno streho.

Modulo je bil doslej mišljen le kot razstavni avtomobil, a so ga obnovili več kot 40 let po prvem nastopu in leta 2018 prvič zapeljal na ceste.

Prejšnji članekKako hitreje do ledenih kock? Preizkusite ta neverjeten trik
Naslednji članekKonec National Geographica kot ga poznamo
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.