Konec National Geographica kot ga poznamo

Alston, UK - July 2, 2011: A classic edition of the National Geographic magazine circa. 1985, lies on a wooden bureau surrounded by a selection of typical photo-journalist equipment including a Pentax K1000 35mm film camera, a Billingham 335 camera bag, a Philips Great World Atlas and several Optomax and Asahi camera lenses.
Foto: SamBurt iz iStock

National Geographic je bil 135 let merilo odličnega novinarstva na področju narave in okolja. V sredo je National Geographic po poročanju več virov močno zmanjšal preostali del svoje legendarne ekipe piscev in urednikov.

Več piscev in urednikov revije je novice objavilo na Twitterju, nekateri so celo prosili za delo. Kasneje je predstavnik National Geographica za Outsider priznal odpuščanja in dodal, da bo revija nadaljevala z “izjemnim pripovedovanjem zgodb prek več platform”.

Craig Welch, dolgoletni urednik in pisec revije, je v svojem tvitu zapisal, da podjetje “odpušča vse svoje pisce”. V javni izjavi, ki so jo v sredo povzeli različni medijski viri, je podjetje namignilo, da bo njegovo tiskano novinarstvo verjetno nadaljevalo s samostojnimi pisci. “Izmenjava kadrov ne bo vplivala na našo sposobnost opravljanja tega dela, ampak nam bo dala večjo prilagodljivost pri pripovedovanju različnih zgodb in doseganju našega občinstva na različnih platformah,” je bilo zapisano v izjavi, ki jo je pridobil Outsider. “Vsaka namigovanja, da bodo nedavne spremembe negativno vplivale na revijo ali kakovost našega pripovedovanja zgodb, so preprosto napačna.”

 

 

Prejšnji članekKoncepti superšportnih vozil iz 70-ih, ki niso bila nikoli izdelana
Naslednji članekSpodnje perilo ves čas perete narobe, hkrati ne veste, kje vse lahko končajo iztrebki …

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.