Jeep ponesreči pokazal svoj prihajajoči električni terenec

Jeep ponesreči pokazal novega električnega terenca
Jeep ponesreči pokazal novega električnega terenca

Jeep je prikazal delne fotografije prihajajočega EV modela, ki na prvi pogled spominja na Daciinega Dusterja. Elektrifikacija vozil poteka tudi pri podjetju Jeep, ki je že napovedal električnega terenca. Ta se bo uvrščal nekje blizu modela Jeep Renegade, pred dnevi pa je bilo vozilo ujeto povsem na prostem.

Električni terenec Jeep prihaja naslednje leto

Jeep še ni razkril imena in podrobnosti o prihajajočem EV terencu, ki naj bi imel sorodstveno vez s Peugeotom 2008. Velikost in platforma naj bi bila zelo podobna omenjenemu, saj sta oba del koncerna Stellantis. Če gre verjeti govoricam, bo prihajajoči Jeep prav tako podoben Vauxhallu Mokki in DS 3 Crossbacki, zdaj pa ga je bilo možno videti tudi v živo. Verjetno se tega niso nadejali pri Jeepu, a njihova skrivnost je skoraj v večini razkrita.

Električni Jeep je nekoliko podoben modelu Duster, ki si ga lasti Dacia, njegova naloga pa bo prevzem »žezla« iz rok modela Renegade. Glavni mož podjetja Christian Meunier je že dejal, da bo Jeep v vsak segment ponudbe dodal tudi električno različico oziroma električni model. Ta cilj želijo doseči do leta 2025, ko naj bi bilo več kot 70 odstotkov vozil v prodaji elektrificiranih.

Mali terenec bo na »dnu« ponudbe proizvajalca, vsaj kar se tiče velikosti. Na voljo naj bi bil tudi v hibridni obliki, v celoti pa bo prikazan še letos. Njegov izid je napovedan za leto 2023, predstavljal pa bo enega ized 75 vozil, ki jih bo Stellantis ustvaril do leta 2030.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekTudi za odstranitev objekta potrebujete gradbeno dovoljenje
Naslednji članekFuturistično mesto The Line v Savdski Arabiji za 500 milijard
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.