Futuristično mesto The Line v Savdski Arabiji za 500 milijard

Savdsko mesto The Line
Savdsko mesto The Line Photo by on neom

Včasih se na internetu najdejo čudovite idejne zasnove mest, ki navdušijo na milijone ljudi. Spet drugič pa se najdejo bizarni in nadvse zanimivi koncepti mest prihodnosti. Kam spada mesto The Line (v mestu Neom), ki ga želijo zgraditi v Savdski Arabiji? V nadaljevanju izveste več o mestu, na koncu pa se lahko odločite ali spada med bizarne ali čudovite.

Savdski princ bo postavil futuristično mesto The Line

Savdski prestolonaslednik Mohammed bin Salman ima za svojo država veliko idej in ambicij. Ker želi v svetu pustiti svoj pečat, bo v državo vpeljal vso mogočo tehnologijo, ki je trenutno na voljo in ki si jo lahko izmislite. Med idejami so navpične kmetije, sajenje oblakov, robotske bitke in umetna luna. Večino idej do sedaj je zavrnil skoraj celoten svet, a princ ima v svojem rokavu še marsikaterega aduta. Eden od teh adutov je tudi navpično mesto The Line, ki bo del Neoma – mesta v gradnji.

500 metrov visoko in 170 kilometrov dolgo mesto je povsem prekrito z ogledali. V spodnjem promocijskem videoposnetku boste videli, če je ideja med najbolj zanimivimi ali bizarnimi.

Mesto The Line je lahko kaj hitro propadla ideja

Čeprav je mesto videti kot stena, je The Line pravzaprav zgrajeno iz dveh paralelnih zgradb, ki sta med seboj povezani s prehodi in razdeljeni v naselja. Vse esencialne kose mesta je moč videti v petih minutah hoje. Med dodatnimi idejami za mesto ogledal so tudi brzinski vlak, stadion postavljen na 300 metrih v zraku, marina za jahte in lastna pridelovalnica zelenjave.

Princ je projekt ocenil na 500 milijard ameriških dolarjev, vse pa kaže na to, da jih je pripravljen za to tudi porabiti. Ideja je vsekakor vredna pozornosti, kaj hitro pa se lahko konča tudi kot Svetovni otoki (The World Islands) v Dubaju, ki po svojem začetku izdelave leta 2003 še zdaleč niso dokončani.

NEOM | THE LINE - New Wonders for the World

Prejšnji članekJeep ponesreči pokazal svoj prihajajoči električni terenec
Naslednji članekV Franciji kazen za prižgano klimo ob odprtih vratih trgovin

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.