Jeep Avenger je električni malček med velikani znamke

Jeep Avenger bo začetek električne linije pri znamki
Jeep Avenger bo začetek električne linije pri znamki Foto: on jeep

Priljubljeni proizvajalec avtomobilov je razkazal svojega električnega malčka, ki to ni. Govorimo o Jeepu, ki nikakor ne more biti malček na cestah, lahko pa je malček v ponudbi podjetja. Jeep Avenger je električni terenec, ki se mu bo do leta 2025 pridružila še trojica električnih Jeepov.

Jeep Avenger bo postavil električne temelje znamki

Jeep Avenger bo odšel v proizvodnjo z začetkom leta 2023, nosi pa zanimiv status. Gre za najmanjši avto, ki ga je Jeep kadarkoli ustvaril. Prav tako pa je pionir v pomenu električne ponudbe Jeepa, saj se mu bodo še trije električni avtomobili pridružili v naslednjih treh letih. Tudi Jeep je med tistimi, ki želi v Evropi vzpostaviti povsem električno ponudbo.

Avenger (Maščevalec op. p.) je najnovejši Jeep, čigar naloga je privabljanje novih kupcev k legendarni znamki. Ta cilj želijo uresničiti predvsem v Evropi, točen cilj pa naj bi bili mlajši in predvsem ženska populacija. »Kar ga dela drugačnega, so zmožnosti,« je bila skrivnostna glavna oseba evropskega dela Jeepa Antonella Bruno. Kot so pojasnili pri znamki je Jeep Avenger »prave« velikosti za Evropo.

Notranjost Jeepa Avenger
Notranjost Jeepa Avenger Foto: on jeep

Vgrajeno ima 54 kW baterijo Stellantis, ki bo Avengerju omogočala vse tja do 550 kilometrov dosega. Od 20 do 80 odstotkov napolnjenosti bo baterija potrebovala le 24 minut, kar ji bo omogočal 100 kW polnilni kabel. Moč vozila bo prispela iz dveh ali štirih različic motorjev s 115 konjskimi močmi. Na voljo bosta tako dvokolesni kot štirikolesni pogon.

Jeep Avenger je električni terenec
Jeep Avenger je električni terenec Foto: on jeep

Jeep Avenger, Wagoneer in Recon do leta 2025

Avengerju se bosta v naslednjih letih pridružila še Wagoneer S in Recon, ki bosta kot Avenger električna. Prav Jeepov malček bo tisti, ki bo otvoril električno linijo in bo zato na voljo tudi na Japonskem in Južni Koreji. Ne bo pa v prodaji v Združenih državah Amerike. Proizvajali ga bodo na Poljskem v mestu Tychy.

Vodje Jeepa so povedali, da bo nova linija poskrbela za novo prihodnost podjetja, ki bo povsem električna. Do leta 2030 želijo imeti popolnoma elektrificirano ponudbo.

Prejšnji članekTekstilni odpadki s srhljivo statistiko: samo v Sloveniji 10.000 ton tekstilnih odpadkov v 2021
Naslednji članekZaradi EU7 konec Volkswagna Polo in majhnih avtov?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.