Javna obravnava Pravilnika o zagotavljanju energije za vozila

Ministrstvo za infrastrukturo je na podlagi 32. člena Energetskega zakona (EZ-1) objavilo predlog pravilnika za javno obravnavo. Pravilnik določa zahteve za dobavitelje ogljikovodikov in tehnične zahteve za bencinske servise, ki jih le ti upravljajo. Zainteresirana javnost lahko svoje pripombe pošlje do vključno 10. aprila 2017.
Predlagani “Pravilnik o zagotavljanju energije za vozila” predstavlja del ukrepov, ki so potrebni za uresničitev nacionalnih ciljev, določenih v nacionalnem okviru politike na osnovi 3. člena Direktive 2014/94/EU o vzpostavitvi infrastrukture za alternativna goriva.

Pravilnik določa nalogo dobaviteljem ogljikovodikom na bencinskih servisih, da pod določenimi pogoji zagotovijo oskrbo vozil s pogonom na alternativna goriva. Pogoji, ki so podani v pravilniku predvidevajo obvezno zagotovitev oskrbe z alternativnimi gorivi dobaviteljem s tržnim deležem v Sloveniji večjim kot 10 % in za vozila, ki se proizvajajo v količinah večjih kot 10.000 vozil letno. Servisi za preskrbo vozil z alternativnimi gorivi morajo po predlogu pravilnika biti opremljeni tako, da je možno vsa predmetna vozila primerno oskrbeti z gorivi, pri čemer predlog pravilnika predvideva minimalni čas čakanja na začetek polnjenja 15 min. Dobavitelji ogljikovodikov se lahko v izpolnjevanju predlaganih zahtev povezujejo med sabo.

Zainteresirana javnost lahko morebitne pripombe na predlog pravilnika v času javne obravnave pošlje na predpisanem obrazcu na e-naslov: gp.mzi@gov.si najkasneje do 10. 4. 2017.

Podrobnejše informacije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.