Sejem Dom od torka do nedelje

Slavnostno odprtje sejma s podelitvijo priznanj Znak kakovosti v graditeljstvu bo v torek, 7. marca, ob 13. uri, Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška. Zbrane bodo nagovorili Jelka Žekar, podžupanja Mestne občine Ljubljana, mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, in dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS, ki bo tudi uradno odprl največji sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah.

Na odprtju bodo podelili priznanji Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva. Znak kakovosti v graditeljstvu je neobvezni certifikacijski znak, s katerim so označeni izdelki, storitve, naprave in sistemi, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. Pri tem se ocenjuje celovita kakovost – od naročnika, uporabnika, lastnika do širšega družbenega okolja. Priznanje GI ZRMK in Gospodarskega razstavišča je promocija kakovostnih izdelkov, storitev, naprav in sistemov. Je nagrada uspešnim proizvajalcem in izvajalcem, da bi njihova večja kakovost lahko postala konkurenčna prednost.

Vse za gradnjo ali prenovo
Različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavlja 580 podjetij iz 32 držav. Kot vsako leto bodo predstavljene tudi novosti v panogi. 


Kakovostne storitve izvajalcev
Že ustaljeni ponudbi sejma smo letos kot novost pridružili še kakovostne storitve izvajalcev, ki jih tudi s tega področja promovira portal VseStoritve.com. Uporabnikom zagotavljajo visoko kakovost. Portal VseStoritve.com v partnerstvu s prilogo Delo in dom, sejmom Dom ter Merkurjem podeljuje certifikate Priljubljen izvajalec storitev. Namen projekta je vzpostavitev večje transparentnosti na trgu storitev. Izpostavljajo tiste, ki so jih njihove stranke ocenile za dobre, zaupanja vredne izvajalce. Od vseh slovenskih izvajalcev za področja dom, gradnja, obnova je do sedaj prejelo certifikat Priljubljeni izvajalec storitev 93 podjetij. Desetim izmed njih, ki jih je pohvalilo največ strank in imajo odlično povprečno oceno, bodo na odprtju podelili posebno priznanje. 

Na sejem po brezplačen nasvet k neodvisnim strokovnjakom 
Brezplačna predavanja in nasvete za obiskovalce sta pripravila Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža ENSVET – Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. Neodvisni strokovnjaki svetujejo in predavajo v zvezi z gradnjo, prenovo, učinkovito rabo energije in obnovljivimi viri energije vse dni sejma od 10. do 18. ure. Na enem mestu bo mogoče pridobiti celovite informacije na konkretna vprašanja od postopkov pridobitve upravnih dovoljenj, nasvetov arhitekta in statika, projektov energetske prenove, trajnostnega ogrevanja in načrtovanja, gradnje ali prenove klasičnih, spomeniško zaščitenih, pasivnih in skoraj nič-energijskih stavb do bivalnega okolja in predstavitve zadnjih trendov oziroma novosti. 


Nasveti o učinkoviti rabi energije (URE) in uporabi obnovljivih virov energije (OVE) svetovalcev mreže ENSVET bodo v pomoč pri vprašanjih, kako svoja sredstva učinkovito in dolgoročno ustrezno uporabiti pri gradnji ali obnovi hiše, stanovanja ali naprav, pri rabi energije ali bivalnem ugodju. Obiskovalcem sejma prav tako nudijo osnovne informacije, predvsem pa svetovanje o izvedbi ukrepov, pri javnih pozivih za sofinanciranje izvajanja ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije na stanovanjskih stavbah.

Obiskovalce sejma vabijo, da s seboj prinesejo potrebne podatke o zgradbi, ogrevalnih napravah, porabi goriva, projekte, skice, ponudbe za izvajanje del in predračune. Skupaj s svetovalcem bodo težave osvetlili tako s teoretične kot tudi s praktične plati.

Na sejem ceneje:

  • v času HAPPY HOUR – znižana vstopnica 6 EUR v torek, sredo, četrtek in petek (7. do 10. marec) – od 13. do 16. ure, v soboto (11. marec) ) – od 18. do 20. ure, v nedeljo (12. marec) – od 16. do 18. ure. Nakup in vstop možen samo v času trajanja Happy Hour.
  • V času HAPPY DAY (8. marec) – Obiskovalke imajo 8. marca enotno cenejšo vstopnico 6 EUR. Nakup in vstop možen le 8. marca.

Na sejem po popuste
Razstavljavci so za obiskovalce na svojih razstavnih prostorih pripravili številne ugodnosti.


Na sejem s katalogom:
Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog, prelistati pa ga je mogoče v že v spletni izdaji. Kot vodnik jih popelje po sejmu, hkrati pa je katalog tudi priročnik, v katerem je mogoče najti vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj ter seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.