Honda pokazala prvi električni moped za Evropo (Honda em1)

Honda EM1 e je prvi v liniji električnih mopedov
Honda EM1 e je prvi v liniji električnih mopedov Foto: on honda

Honda je razkrila prvi električni motor za Evropo. Honda EM1 e je električni moped, ki je bil razkrit na EICMA motošovu v Milanu, luč proizvodnje pa naj bi zagledal sredi naslednjega leta. To bo eden od desetih Hondinih električnih motociklov, ki bodo na trg prišli do leta 2025.

Honda EM1 e bo prvi v liniji električnih mopedov

Honda je že pred tedni napovedala, da bo v proizvodnjo poslala tri različice električnih motorjev. Električna kolesa (EB), električni mopedi (EM) in električna vozila (EV). Kot namigne že samo ime modela, ki so ga razkrili v Italiji, je jasno, da gre za prvega od mopedov – EM1. Mala črka e oznanja, da gre za električno različico, s čimer se pridružuje načinu, ki krasi električna vozila japonske znamke.

Honda EM1 e
Honda em1 e Foto: on honda

Razkritih mora biti še kar nekaj informacij o mopedu, nekaj pa jih je že. Uporabljal bo Hondino baterijo Power Pack e, 1.3 kWh baterija naj bi prinesla doseg do 40 kilometrov z enim polnjenjem. Kot so pojasnili, bo to ena od tistih reči, ki jih bodo pripeljali tudi na evropski kontinent.

Povedali so, da bo EM1 usmerjen v mlajše generacije. Videz mopeda je ustvarjen tako, da zagotovi unikatno identiteto znotraj linije električnih motorjev. Čez nekaj tednov bodo znane tudi dodatne informacije, kot so končna hitrost, zmogljivost, cena in datum izida.

New 2023 EM1 e: Electric Scooter

Prejšnji članekPraga Bohema: Je češko supervozilo konkurent Rimacu?
Naslednji članekFerrari šokiral, prototip VGT predstavil virtualno

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.