Ferrari šokiral, prototip VGT predstavil virtualno

Ferrari VGT je bil predstavljen v virtualnem svetu
Ferrari VGT je bil predstavljen v virtualnem svetu Foto: on ferrari

Ferrari je predstavil avto nove generacije, ki je mešanica futurističnega videza in predstavitve same. Največja zanimivost prototipa je ta, da je ustvarjen le za igričarski svet, saj je bil narejen za priljubljeno dirkaško igro Gran Turismo 7. Je tu prihodnost prikazovanja prototipov avtomobilistične idustrije?

Ferrari VGT je bil prikazan virtualno, za igro Gran Turismo

Ferrari je svojega novega športnika z več kot tisoč konjskimi močmi ustvaril ekskluzivno za virtualni igričarski svet. V Ferrarijevi bazi Maranello je nastal Vision Gran Turismo, ki naj bi predstavljal temelj futuristične nove generacije dirkaških vozil. Kot pove že njegovo ime, je narejen za dirkaško igro Gran Turismo 7. Za njegovim videzom stoji ekipa Flavia Manzonija iz centra Ferrari Stile. Navdih dirkaškega prototipa sta ikonična 330 P3 in 512 S iz šestdesetih oziroma sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Aerodinamika je velik del dizajna Ferrarija VGT, saj je vsaa stran prejela dva zelo očitna kanala za usmerjanje zraka okoli kabine. Krilo naj bi slonelo predvsem na Ferrarijevem modelu 499P LMHd, ki ga je možno dobiti tudi v resnici.

Ferrari VGT oziroma Vision Gran Turismo
Ferrari VGT oziroma Vision Gran Turismo Foto: on ferrari

Ferrari VGT prototip napoveduje pravo pošast

Motor je enak tistemu, ki ga imata 499 P in Ferrari 296 GTB. Ta ustvari kar 1016 konjskih moči, še dodatnih 322 pa jih dodajo trije električni motorji, ki so nameščeni na obeh sprednjih pnevmatikah in zadnji osi. Do 100 kilometrov na uro pospeši v manj kot dveh sekundah, le pet sekund pa potrebuje za doseg 200 km/h. Končna hitrost 1250 kilogramov težkega vozila naj bi znašala kar 350 kilometrov na uro.

Ferrari VGT bo vseeno prikazan tudi v resničnem svetu
Ferrari VGT bo vseeno prikazan tudi v resničnem svetu Foto: on ferrari

Čeprav Ferrari VGT še ni bil predstavljen v resničnem življenju, se bo to kmalu spremenilo. Sredi decembra, natančneje 15. 12. 2022, bo v Ferrarijevem muzeju v Maranellu tudi prikazan. Virtualni prikaz prototipa je nekaj, kar je pred Ferrarijem že pokazal McLaren s svojim Solusom GT. Slednji je bil kasneje v prodaji za 3 milijone, izdelanih in prodanih je bilo le 25 primerkov. Bo podobno s Ferrarijem VGT?

Ferrari Vision Gran Turismo : Unveiled

VIRferrari
Prejšnji članekHonda pokazala prvi električni moped za Evropo (Honda em1)
Naslednji članekOgrevanje v razmahu, plesen pa se je znova pojavila? To so razlogi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.