Hiperšportni hibrid Aston Martin Valhalla je korak naprej

Aston Martin Valhalla
Aston Martin Valhalla

Aston Martin je predstavil svojega novega hiperšportnika. Valhalla je korak naprej in predstavlja trenutek, ki bo za vedno zaznamoval znamko. Tako so ga opisali pri proizvajalcu luksuznih športnih avtomobilov. Niso pa pozabili na svoje bistvo, ki je udobje in luksuz, kar pomeni le to, da je športnik namenjen tudi daljšim vožnjam. Vse o novem Aston Martin Valhalli, si lahko preberete v nadaljevanju, kjer najdete tudi galerijo.

Nov korak naprej za podjetje Aston Martin

Najprej so pri Aston Martinu postregli z nekaj fotografijami, ki so v naslednjih mesecih burile duhove. Bile so zgolj skice in slike prototipa, zdaj pa je pred nami končno pravo vozilo. Tehta 1550 kilogramov, pri aerodinamiki pa mu pomaga vetrovnik, ki ima pri več kot 200 kilometrih na uro več kot 550 kilogramov pritiska k tlom. To je pomembno predvsem zaradi hitrosti in pospeška Valhalle.

Ker je Valhalla hibridno vozilo, ga sestavljata dve vrsti pogona. Štirilitrski V8 in dva elektromotorja skupaj prinesejo kar 950 KM oziroma 698 kW. Temu dodajmo še 1000 Nm navora, od katerega doprinese električni del približno 204KM oziroma 150 kW. Pri podjetju so se posebej potrudili pri razvoju osemstopenjskega dvosklopnega menjalnika. Valhalla ne potrebuje vzvratne prestave, saj za to skrbita elektromotorja.

Hibridno vozilo Valhalla

Od nič do sto kilometrov lahko vozilo pospeši v 2,5 sekundah. Njegova najvišja hitrost pa je 330 kilometrov na uro. Če bi se vozili zgolj z električnim pogonom pa bi dosegli »le« 130 kilometrov na uro, a bi bili časovno močno omejeni. Električni doseg Valhalle je le petnajst kilometrov.

Eden izmed glavnih adutov vozila pa je vsekakor notranjost, ki je vsekakor zaščitni znak podjetja. Luksuznost Valhalle omogoča enostavno in užitno vožnjo na daljše razdalje. Prav na to so ciljali tudi med samim razvijanjem vozila.

 

Prejšnji članekDrugi blok nuklearke v Krškem dobil energetsko dovoljenje
Naslednji članekGradbeno dovoljenje za predelavo podstrešja: ga potrebujete?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.