Google zemljevidi s predlogom poti, ki najmanj onesnažuje

Google maps - ikona aplikacije

Google bo v okviru svoje okolju prijazne politike v aplikaciji Zemljevidi (Google maps) voznikom ponudil izbiro poti z najmanjšim izpustom ogljikovega dioksida. Na tak način naj bi prihranili do milijon ton ogljikovega dioksida letno. To je primerljivo umiku 200.000 avtomobilov s cest, lastniki vozil pa bodo tako prihranili zaradi manjše porabe goriva.

Možnost poti z nižjim izpustom ogljikovega dioksida bo izračunana na podlagi faktorjev, kot sta gostota prometa in naklon ceste. V primeru, da bo denimo čas med različnimi možnostmi približno enak, bo aplikacija med možnimi potmi predlagala tisto z najnižjim onesnaževanjem.

Uporabnikom v ZDA je storitev na voljo že nekaj dni, v Evropo pa bo prišla prihodnje leto

»Vožnja z avtomobilom je ena od ogljično najbolj obremenjujočih vsakodnevnih odločitev ljudi. Najprej v ZDA in nato leta 2022 v Evropi vam bodo Google Zemljevidi tako dali tudi možnost izbire poti z najnižjimi izpusti ogljikovega dioksida, četudi ta morda ne bo najhitrejša,« je v sporočilu za javnost zapisal Sundar Pichai, izvršni direktor Googla.

Povzeto po: https://www.theguardian.com/technology/2021/oct/06/google-maps-to-show-the-lowest-carbon-route-for-car-journeys

Prejšnji članekMikrovalovna pečica: nasveti za nakup
Naslednji članekNaj sanje o zimskem vrtu postanejo resničnost!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.