General Motors z zabavno reklamo napovedal električno prihodnost

General Motors z reklamo ob polčasu SuperBowla napovedal svojo električno prihodnost
General Motors z reklamo ob polčasu SuperBowla napovedal svojo električno prihodnost

Avtomobilski gigant General Motors je med finalom lige NFL oziroma SuperBowl-om predstavil svojo prihodnost. Predstavil jo je s sila zanimivo in zabavno reklamo, v kateri nastopajo zvezdniki Will Ferrell, Awkwafina in Kenan Thompson. Pri podjetju so se odločili, da bodo razširili svojo ponudbo električnih vozil in pri tem prehiteli Norveško, ki je prva v prodaji le-teh. Hkrati pa so določili datum do katerega bo podjetje zaživelo brez ogljičnega odtisa.

General Motors je bil zvezda polčasa SuperBowl-a

Sama reklama, s katero so javno predstavili vizijo prihodnost, je izredno zabavna. Ponorčuje se iz ameriškega nepoznavanja preostalega sveta, saj liki pristanejo na Švedskem in na Finskem, namesto na Norveškem. Poleg tega pa se ponorčujejo v reklami iz želje ZDA, da so povsod prve na lestvici. In če želijo nekje biti prvi, naj bo to v prodaji vozil brez ogljičnega odtisa. Medtem, ko je v ZDA od vseh prodanih vozil le štiri odstotke električnih, pa je na Norveškem zgodba drugačna. Tam je več kot polovica prodanih avtomobilov prav električnih.

Cadillac Lyriq And GMC Hummer EV Star In GM's Super Bowl Ad

Podjetje General Motors je imelo do pred kratkim le eno električno vozilo. To je bil Chevy Bolt, ki pa sta se mu v zadnjih nekaj mesecih pridružila še Cadillac Lyriq SUV in GMC Hummer EV. Obe vozili sta bili tako predstavljeni tudi v reklami in poželi veliko navdušenja. Poleg njih pa bo podjetje GM predstavilo še 30 različnih modelov, tako po videzu, namenu in ceni. Predstavljeni bodo v naslednjih štirih letih, pojasnili pa so tudi, da bodo po letu 2035 prodajali izključno le električna vozila.

Obstojnost in elektrika v Detroitu

“Mislimo, da bo ta tranzicija tista, ki bo zagotovila našo prihodnost in nam pomagala izboljšati življenja planeta in ljudi,” je povedal vodja GM-ove »pisarne« obstojnosti. Podjetje je podpisalo tudi zaobljubo imenovano Business Ambition Pledge for 1.5⁰C in sodeluje z EDF (Environmental Defense Fund) s katerim so soustvarili vizijo.

Kot smo že pisali konec lanskega leta, ko je bil naznanjen prihod električnega Hummerja, bo to preporod mesta Detroit. Na to upajo tako pri podjetju kot pri samem mestu in zvezni državi. Bo elektrika povrnila ugled nekdanji prestolnici avtomobilske industrije? Bomo videli.

GMC Hummer EV

  • 746 kilovatov/1000 konjev
  • 15,592 Nm navora
  • 0-100 km/h v 3 sekundah
  • 560 kilometrov dosega
  • 112 tisoč dolarjev
GMC HUMMER EV
GMC HUMMER EV

Cadillac Lyriq SUV

Veliko informacij o novem in električnem Cadillacu nimamo. Edina številka, ki jo lahko ponudimo je napovedan izid v letu 2023. Vse, kar so pri Cadillacu razkrili o novem vozilu je doseg Lyriqa, ki naj bi znašal nekaj manj kot 500 kilometrov z enim polnjenjem.

Cadillac Lyriq SUV
Cadillac Lyriq SUV
VIRGMC
Prejšnji članekPrvo pametno mesto v Mehiki bo 100% samooskrbno s hrano in energijo
Naslednji članekVodikove gorivne celice: Ali res prinašajo zeleno prihodnost?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.