General Motors bo postavljal na tisoče e-polnilnic

Električne polnilnice, ki jih bo postavil General Motors
Električne polnilnice, ki jih bo postavil General Motors

General Motors je oznanil svoj načrt postavljanja električnih polnilnic. Trenutni načrt zajema sicer le Združene države Amerike, kjer bo od vzhoda do zahoda postavljenih več kot dva tisoč hitrih polnilnic za električna vozila. Vsekakor pa je to velik pokazatelj za omrežje električnih polnilnic, ki se postavlja po celem svetu.

Električne polnilnice General Motors

Podjetje General Motors je v sodelovanju Pilot Company sestavil načrt omrežja električnih polnilnic. Dva tisoč hitrih polnilnih postaj bo postavljenih na več kot 500 postajališčih. Moč polnilnih postaj bo dosegla 350 kW, njihova naloga pa bo povezana predvsem za transportna vozila po ZDA.

Električne polnilnice bodo dodatek tistim, ki jih je General Motors obljubil v sodelovanju z Evgo. Slednjih bo 3250, postavljene pa bodo do leta 2025. Avtomobilsko podjetje se je že zaobljubilo, da bo v postavitev polnilne infrastrukture v ZDA vložil 750 milijonov ameriških dolarjev.

GM nima svojih polnilnic kot Tesla in Volkswagen

Za razliko od Tesle in Volkswagna si General Motors ne lasti omrežja električnih polnilnic. Lastniki električnih vozil GM se morajo zanašati na polnilnike drugih podjetij, ki imajo svoje zahteve in različne cene. Po celotni ZDA je postavljenih 41 tisoč javnih polnilnih postaj s približno 100 tisoč vtičnicami. Težavo z omrežjem električnih polnilnic je že naslovila Bidnova administracija, ki naj bi do leta 2030 postavila 500 tisoč električnih polnilnic. Investicija v višini 5 milijard dolarjev.

Tako se skozi postavitev električnih polnilnic kaže tudi nova veja zaslužka avtomobilskih proizvajalcev. Ne le avtomobili, temveč tudi električne polnilnice, kar vidimo tudi na področju Evropske unije.

Fishers - Circa August 2018: Cadillac Automobile Dealership. Cadillac is the Luxury Division of General Motors I
Photo by jetcityimage on iStock
Prejšnji članekKako se izogniti likanju oblačil
Naslednji članekKoliko je dejansko kubik drv?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.