Koliko je dejansko kubik drv?

Kubični meter drv
Kubični meter drv Photo by Foundry on Pixabay

Meter drv je le redkokdaj dejanski meter drv, ne glede na to, ali govorimo o kubičnem ali kvadratnem metru drv. Količina je odvisna od številnih razlogov, vse od načina zlaganja pa do vrste lesa. Merjenje drv je način, ki nam pri tem pomaga, a nas lahko marsikdaj pusti na cedilu. Koliko so torej dejansko kubik drv, meter drv in kvadrat drv?

Kubični meter drv je le redko kubični meter drv

Meter drv je enota, ki je same po sebi nikoli ne uporabljamo, saj je preveč skopa. Tudi kvadratni meter drv je oslabljena merska enota, saj nam manjka en podatek. Prav zaradi tega je kubični meter drv glavna merska enota za drva, ki pa jo lahko marsikdo uporabi v svojo korist.

Kubični meter se računa takole: 1x1x1m, kar na koncu znese 1m3. Ker pa drva nikoli niso zložena v piko natančno in tega pri njih ni moč storiti, je kubični meter drv nekoliko drugačen. Če bi se držali enačbe in drva dejansko zložili en meter v višino, dolžino in širino, bi dobili približno 0,7 kubični meter dejanskih drv. Zato je pomembno vedeti, kako je videti kubik drv.

Kako je videti kubik drv?

Mnogi prodajalci imajo pri prodaji drv navedeno paleto drva. Ta znaša en meter v širino in dolžino ter 1,7 metra v višino. Zaradi prostora med drvi, slabega nalaganja in drugih dejavnikov je to največji približek kubičnemu metru drv.

Kubik drv je videti približno takole
Kubik drv je videti približno takole
Prejšnji članekGeneral Motors bo postavljal na tisoče e-polnilnic
Naslednji članekKaj je baza za sladoled?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.