Futuristični Cupra DarkRebel je nadvse nor koncept

Cupra DarkRebel
Cupra DarkRebel Foto: on cupra

Konceptna vozila so včasih prava paša za oči. S tem se strinja tudi znamka Cupra, ki je razkrila konceptni model Cupra DarkRebel. Z njim nakazuje na povsem električno in digitalizirano izkušnjo športnih avtomobilov, ki bi lahko na ceste zapeljala že čez nekaj let.

Električni koncept Cupra DarkRebel

Dvosedežni in povsem električni model DarkRebel je precej radikalen koncept znamke Cupra. Na dogodku razkritja njihovega drugega električnega vozila so s pomočjo holograma pokazali omenjeni koncept. DarkRebel lahko povežemo z izgledom sila priljubljene Toyote Supre. Cupra cilja predvsem na atletske proporce športnega vozila, ki jih združimo z vrhunsko tehnologijo in arhitekturo.

Konceptni Cupra DarkRebel
Konceptni Cupra DarkRebel Foto: on cupra

Sprednje in zadnje luči, ki so vpete v karoserijo, so le en del radikalnega koncepta znamke, ki je v preteklosti vedno znova navdušila. Tu so še veliki ventilatorji in strešno krilo. Tako kot Cupra Tavascan se tudi DarkRebel ponaša z iluminirano značko podjetja.

V kabini najdemo dva sedeža in precej igričarski položaj za voznika. »DarkRebel bo izdelan neverjetno blizu konceptni zasnovi,« je povedal vodja dizajna Jorge Diaz. Dodal je, da gre za sanje, ki izpolnjujejo DNK zasnovo Cupre.

Cupra DarkRebel je futuristični koncept
Cupra DarkRebel je futuristični koncept Foto: on cupra

Koncept prihaja po Tavascanu, še to desetletje

Razkritih je bilo malo lastnosti o konceptu oziroma samem vozilu. Ker pa naj bi šlo za podoben model kot je razkriti Tavascan, lahko naštejemo njegove zmogljivosti. Ta se ponaša z 82 kWh baterijo, ki omogoča 550 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Električni SUV Cupre ustvari 335 konjskih moči.

Ni še znano, kdaj ali v kakšni obliki bo prispel nor, futurističen koncept Cupre. Govori se, da naj bi bil v proizvodnje hale poslan še to desetletje.

Prejšnji članekProfesionalna čistilka: Mnoge gospodinje med čiščenjem doma delajo osnovne napake – poglejte, katere!
Naslednji članekJaguar napovedal temeljito, zgodovinsko prenovo znamke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.