Profesionalna čistilka: Mnoge gospodinje med čiščenjem doma delajo osnovne napake – poglejte, katere!

Nasmejana čistilka med opravilom.
Foto: JackF iz iStock

Obstaja ustrezen način za pranje vaših krp iz mikrovlaken in če morda mislite, da pravilno čistite preostali del hiše, ga verjetno ne, pravi profesionalna čistilka Jaqueline Stein. Američanka je namreč z javnostjo delila nekatere največje napake, za katere vidi, da jih mnogi ljudje ponavljajo, a jih je enostavno popraviti.

Čistilna sredstva imajo rok uporabe

Po njenih besedah ​​večina ljudi nima pojma, da čistilnim sredstvom lahko poteče rok trajanja. To je prva napaka, ki jo naredijo. Tako kot vaša najljubša hrana imajo tudi nekateri čistilni izdelki rok uporabnosti, kar pomeni, da morda ne bodo dobro opravila svojega dela, če že leta stojijo v vaših omarah. »Izogibajte se nakupovanju v razsutem stanju, če jih ne morete porabiti vseh pred iztekom roka uporabnosti.«

https://www.instagram.com/p/CpLa4TxpHZ5/

Opozarja tudi, da je treba večino mila za pomivanje posode uporabiti v 18 mesecih, sodo bikarbono  zamenjati po dveh letih, kot tudi razpršila za večnamensko uporabo.

Še nekaj pogostih napak …

Naslednja napaka, ki jo navaja, je nepravilno pranje krp iz mikrovlaken. Vedno jih je treba prati samostojno, da ‘ohranijo vlakna’, namesto da bi jih peremo v mešanem perilu. Lahko jih operete tudi ročno.

Če na napravah iz nerjavečega jekla ne želite puščati sledi, jih pred poliranjem obvezno očistite s pomivalnim sredstvom in toplo vodo. Prav tako ne smete uporabljati istega izdelka za čiščenje vsega. Medtem ko so nekatera večnamenska čistila odlična za ogromno delovnih mest, niso za vsakogar. Za večino čiščenj tudi ne bi smeli uporabljati belila, je dejala strokovnjakinja. Pri globinskem čiščenju nikoli ne zanemarite skritih mest v hiši. »Samo zato, ker ga ne vidite, še ne pomeni, da ga ni treba očistiti,« pravi Stein.

https://www.instagram.com/p/CrByR77pVkW/

Seveda vam za sedežno garnituro ni treba čistiti tako pogosto kot druge prostore, a tudii na to ne smete pozabiti, saj je tam verjetno veliko prahu. »Prepričajte se, da premikate pohištvo in čistite pod in za njim, ker prah potuje po zraku in je lahko povzroča umazanijo v domu.«

Mnogi so bili nad njenimi nasveti navdušeni in niso mogli verjeti, da delajo tako osnovne napake.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekŠkoda predstavila električno alternativo Fabie, ki bo ohranila nizko ceno
Naslednji članekFuturistični Cupra DarkRebel je nadvse nor koncept

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.