Florida načrtuje prvo letečo taksi ponudbo do leta 2025

Podjetje Lilium je eno izmed startup podjetij, ki želi vzpostaviti leteče taksije. Predstavili so načrte vzpostavitve take prevozne linije, ki bi lahko zaživela v ZDA in kasneje po svetu. Prva izmed postojank z imenom vertiport, naj bi nastala v Orlandu na Floridi. Ustvarjalci upajo, da bodo čez nekaj let vertiporti po celotni državi.

Ideja je preprosta, saj je kopija taksi služb, le da se bodo ti premikali po zraku. Osebe bi preprosto skočile noter in ven iz letečih taksijev. Taksiji podjetja Lilium bodo pristajali vertikalno in bodo imeli prostora za največ pet oseb. Leteči taksi bo popolnoma električen in bo z enim polnjenjem poletel do 300 kilometrov.

Vertiport

Orlando, Florida, ZDA

Da bodo svoj koncept še lažje razvijali, so se povezali z mestom Orlando in podjetjem Tavistock, ki bo ustvarilo središče Lake Nona. »Navdušen sem, da je še pred nastankom središča Lake Nona, le to postalo navdih za veliko idej. Varen in okolju prijazen prevoz v eni izmed najhitreje rastočih regij v državi je eden izmed naših ciljev,« je v izjavi za javnost povedal župan Orlanda, Buddy Dye.

Pri podjetju pravijo, da so razvili več različnih konceptov vertiportov, ki se bodo lahko »sestavili« na praznem območju ali pa nastali na obstoječih infrastukturah. Podobno velja za same taksije. Kot so povedali, naj bi bil prvi vertiport vzpostavljen do leta 2025. Idejo in uresničitev le te, pa bodo morali odobriti vodilni organi zvezne države Florida in letalska združba ZDA.

The Lilium Jet 5-seater technology demonstrator

VIRNew Atlas
Prejšnji članekTop 5 prednosti nadstreškov
Naslednji članekEvropska komisija želi omejiti računalniški oblak

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.