Fisker z letom 2022 vstopa v Evropo in Veliko Britanijo

Ameriško start-up podjetje, ki ga je ustanovil danski inženir Henrik Fisker je predstavilo svojo bližnjo prihodnost. To bo predstavljal vstop na britansko tržišče konec leta 2022, a najkasneje v letu 2023. Potem, ko so napovedali proizvodnjo v Evropi za leto 2022, so s tem korakom napovedali poskus zajetja evropskega električnega tržišča.

Fisker prihaja na Otok in v Graz?

Vse se bo začelo z modelom Ocean, ki ga bodo v Evropi začeli proizvajati v sodelovanju z avstrijskim podjetjem Magna Steyr. Zdaj pa so se povezali tudi z britanskima podjetjema Cox Automotive UK in Rivus Fleet Solutions. Skupaj želijo predstaviti in ponuditi Fisker avtomobile celotnemu Otoku. Tako bo Velika Britanija ena izmed prvih držav po ZDA, ki bo prodajala avtomobile znamke Fisker.

»Zadnji sklepi britanske vlade so nam dale upanje v uspeh Fiskerja na podorčju električnih vozil tudi v Evropi. Zadeti moramo pravi čas za vstop na tržišče in pomagati pri prehodu na električna vozila,« je povedal ustanovitelj podjetja, Henrik Fisker.

Fisker Ocean

Močan tekmec Tesli

Ocean je terenec s sedmimi sedeži, ki se predstavlja kot najmočnejši duel Teslinemu modelu Y. Z dosegom skoraj 500 kilometrov se bo v ZDA začel prodajati s ceno skoraj 30 tisoč dolarjev. Ob prehodu v Evropo bi se znala cena dvigniti za približno dvajset odstotkov.

Fisker je po vstopu na borzo New Yorka doživel pravi uspeh. Z željo po pridobitvi sredstev za proizvodnjo Oceana, je njegova vrednost zrasla za skoraj dvesto odstotkov. Ob vstopu je bila cena delnice 8,96 dolarjev, zdaj pa je nekoliko čez 21 dolarjev.

EXCLUSIVE! Watch The Fisker Ocean Unveiling Live Only On Digital Trends

VIRAutocar.com
Prejšnji članekSonar, ki ustreli laser
Naslednji članekUstvarjena umetna koža, ki občuti enako kot človeška

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.