Električni avtomobili Tesla se bodo na polnjenje priklopili kar sami

Pri električnih avtomobilih je doseg z enim polnjenjem baterij zelo pomemben podatek, saj je potrebno te (praviloma) polniti zelo dolgo. Čas polnjenja s priklopom baterije avtomobila na električno omrežje je sicer krajši v primerjavi z brezžičnimi rešitvami, a je vozilo vedno treba priključiti ročno, kar mnogim voznikom povzroča številne preglavice.

Na srečo naj bi bilo teh težav kmalu konec, saj je lastnik enega od najuspešnejših podjetij z električnimi avtomobili Tesla Motors, Elon Task, napovedal prihod nadvse inovativnega polnilnika, ki bo odpravil omenjeno težavo.

 

Novi polnilec podjetja Tesla Motors naj bi se namreč povsem samodejno priključil na napajanje neposredno v električno omrežje, kar bodo lastniki električnih avtomobilov zagotovo sprejeli z odprtimi rokami. Polnilec naj bi se tako kot kača od stene podaljšal vse do v garaži parkiranega električnega avtomobila, kako pa bo to tehnično izvedeno pa še ni povsem jasno, saj Elon Task podrobnosti o novem sistemu polnjenja še ne želi razkriti. Več o novi tehnologiji pa naj bi bilo javnosti razkrito še pred začetkom naslednje pomladi, saj naj bi bila novost po vsej verjetnosti uporabnikom na voljo že letos poleti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.