Električni avto Xiaomi MS11: V javnost pricurljale prve slike

Xiaomi bo predstavil svoje prvo električno vozilo Xiaomi MS11

Že kar nekaj časa se skušajo tehnološki mogotci prebiti v svet avtomobilizma. V celoti ni uspelo še nikomur, a z napredkom elektrifikacije vozil, je to le še vprašanje časa. Xiaomi je med najbolj opaznimi podjetji, ko je govora o poskusu ustvarjanju svoje avtomobilistične linije. Zdaj je Xiaomi napovedal tudi svoj prvi električni avto. Kaj vse vemo o prihajajočemu Xiaomi MS11, ki naj bi napovedal bitko Teslinemu Modelu 3?

Xiaomi MS11 bo električna limuzina

Kitajski proizvajalec pametnih telefonov in druge elektronike je napovedal datum pričetka proizvodnje svojega prvega električnega vozila. To bo prva polovica leta 2024, kar je potdil tudi soustanovitelj podjeta Lei Jun.

»Xiaomijeva proizvodnja avtomobil je napredovala preko naših pričakovanj in naši prototipi so že uspešno prestali zimska testiranja,« je bil navdušen Lei, ki je spregovoril na tradicionalnem združenju v Pekingu. Potrdil je, da je Xiaomi v vejo podjetja imenovano Xiaomi Automobile vložil več kot 360 milijonov britanskih funtov zgolj v preteklem letu. K temu je dodal še dejstvo, da je število zaposlenih v tem segmentu naraslo na 2300 ljudi.

Xiaomi je tretji največji proizvajalec telefonov za Samsungom in Applom. Svoj vstop v svet električnih vozil je napovedal že leta 2021, ko so načrtovali 1,2 milijardni vložek v ta segment za naslednjih deset let. Se jim je vse skupaj obrestovalo?

Xiaomijev električni avto prihaja leta 2024

Xiaomi MS11 je sicer neuradno ime njihove električne limuzine, ki bo premierno prikazana konec tega leta. V proizvodnjo bo vozilo odšlo naslednje leto, podrobnosti pa vemo le malo.

Kot poročajo kitajski mediji naj bi Xiaomi ms11 spadal v srednji do višji cenovni razred in ponujal dve različici. Prva naj bi bil osnovni model z različico LFP baterija, druga pa luksuzni model s sodij-ionsko baterijo.

Kot je v preteklosti že napovedal Lei, naj bi Xiaomi pripravljal linijo električnih vozil. Tako so v izdelavi oziroma snovanju štirje različni modeli, ki vključujejo tudi SUV oziroma terensko vozilo. Slednje naj bi bilo predstavljeno leta 2025.

V javnost so ponesreči pricurljale prve slike Xiaomija MS11, ki si jih lahko ogledate v priloženem tvitu.

Prejšnji članekPravila za umivanje, čiščenje in osebno higieno (del 1): Vsak član družine naj ima svojo brisačo
Naslednji članek5 prednosti aluminijastih oken in vrat

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.