Dacia leto 2022 končala z zgodovinskim uspehom

Zagreb, Croatia – December 30, 2021: A black and chrome trim around Dacia logo on front of silver car
Foto: Wirestock iz iStock

Dacia spada med najbolj priljubljene in prodajane avtomobilske znamke v Evropi, tudi po svetu. Po svoji prenovi pa so pri romunskem proizvajalcu pričeli opažati dodaten vzpon prodaje in priljubljenosti. V letu 2022 pa so zapisali odličen dosežek, ki odmeva v avtomobilskem svetu.

Dacia ima po letu 2022 velike načrte za prihodnost

Pri Dacii so dokazali, da lahko zajadrajo še tako razburkano morje. V letu 2022 so navkljub pomanjkanju delov in vojni v Ukrajini zapisali visoke številke oziroma vzpon le the. V preteklem letu je Dacia prodala svoj osemmilijontni primerek in zabeležila kar 55-odstotni dvig v prodaji, ko primerjamo z letom 2021. To je ponovni dokaz, da je interes v manjša in cenejša vozila še vedno velik.

Dacia je v letu 2022 prodala 537,800 avtomobilov. To je 6,8 odstotkov višje, kot leto poprej. Njihov glavni adut je bil Dacia Sandero, ki se je prodal v 229,500 primerkih, sledil pa je še Dacia Duster SUV, ki je zabeležil 197,100 nakupov. Na tretjem mestu je bila njihova noviteta Dacia Jogger, ki jo je kupilo 56,800 kupcev.

Bordeaux , Aquitaine / France - 06 01 2020 : Dacia store logo for car dealership shop of romanian car manufacture
Foto: OceanProd iz iStock

»Evropske številke prodaje in tržnega deleža v letu 2022 so narasle in potrjujejo uspeh naše strategije, ki temelji na osnovah in zadovoljevanju potreb kupcev. V letu 2023 bomo zgradili na tem vzponu in razširili našo ponudbo električnih vozil, obenem pa ostali zvesti Daciini osebnosti,« so povedali pri romunskem proizvajalcu.

Prejšnji članekSofinanciranje nagrad na področju urejanja prostora in graditve objektov
Naslednji članekMinistrstvo poziva Banko Slovenije: dvig minimalne plače naj ne vpliva na kreditno sposobnost

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.