Sofinanciranje nagrad na področju urejanja prostora in graditve objektov

Zimski dodatek 2023
Zimski dodatek 2023 Foto: RL Photography iz iStock

Razpis za sofinanciranje nagrad na področju urejanja prostora in graditve objektov v letu 2023 je bil objavljen. Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je objavilo razpis, ki je namenjen projektantom, prostorskim načrtovalcem in drugim strokovnjakom, študentom, izvajalcem in investitorjem ter lokalnim skupnostim za izjemne dosežke na področju urejanja prostora in graditve objektov na območju Republike Slovenije.

Javni razpis za sofinanciranje nagrad na področju urejanja prostora in graditve objektov v letu 2023

Namen razpisa je prispevati k:

  • k uveljavljanju načel urejanja prostora, izhajajoč iz Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17; ZUreP-2) in Gradbenega zakona prostora (Uradni list RS, št. 61/17, 72/17 in 65/20);
  • k izboljšanju kakovosti prostorskega, urbanističnega, arhitekturnega, krajinskega in gradbenega raziskovanja, načrtovanja in projektiranja ter izvedb;
  • k uveljavljanju in promociji primerov dobre prakse na področju urejanja prostora in trajnostne gradnje;
  • h krepitvi pomena in vloge kakovosti oblikovanja prostora za razvoj družbe in kakovost življenja;
  • k ozaveščanju in izobraževanju širše javnosti o pomenu prostora kot skupni vrednoti;
  • h krepitvi pomena, vloge in odgovornosti stroke pri doseganju boljših prostorskih ureditev, kakovosti in prepoznavnosti prostora ter kakovosti bivalnega okolja.

Podrobnosti o razpisu in dodatne informacije

Prejemniki nagrad za izjemne dosežke so lahko pravne in fizične osebe: projektanti, prostorski načrtovalci in drugi strokovnjaki, študentje, izvajalci, investitorji in lokalne skupnosti.

Izjemni dosežki, ki so lahko nagrajeni so: objekti, drugi dosežki, življenjska dela in študentska dela s področja predmeta razpisa (urejanja prostora in graditve objektov).

Nagrade so lahko denarne ali/in nedenarne, na področjih iz 3. točke razpisa, ki navaja: Predmet javnega razpisa je sofinanciranje nacionalnih nagradnih fondov, formalno uvedenih nagrad nacionalne in mednarodne ravni v Sloveniji, ki so namenjene projektantom, prostorskim načrtovalcem in drugim strokovnjakom, študentom, izvajalcem in investitorjem ter lokalnim skupnostim za izjemne dosežke na področju urejanja prostora in graditve objektov na območju Republike Slovenije.

Rok za prejem vloge na javni razpis je do 20. 2. 2023, do 12.00 ure.

Vse dodatne informacije so na voljo na Javnem razpisu za sofinanciranje nagrad na področju urejanja prostorov in graditve objektov.

VIRgov.si
Prejšnji članekRazpis za pomoč podjetjem na področju intelektualne lastnine
Naslednji članekDacia leto 2022 končala z zgodovinskim uspehom

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.