Cupra s konceptom Tavascan Extreme E opozorila konkurenco

Cupra koncept Extreme E je bil prikazan v Munchnu
Cupra koncept Extreme E je bil prikazan v Munchnu

Cupra Tavascan Extreme E Concept je svojo predstavitev doživel na Münchenskem avto-moto šovu. Tako smo dobili še en vpogled v vozilo, ki bo svojo izdelavo pričelo z letom 2024. Športni terenec bo drugo električno vozilo podjetja, po tem, ko so predstavili Cupro Born. Veliko podrobnosti in številk o modelu še ni znanih, a že zunanjost prototipa je dovolj, da se bo o vozilu govorilo vse do izzida.

Extreme E je dolgo nastajajoči koncept

Direktor podjetja Cupra se je moral močno boriti, da bo njegov koncept postal resničnost. Javnosti je bil delno predstavljen že v Frankfurtu leta 2019, ko je še uporabljal MEB platformo, ki si jo deli s Volkswagnom ID4. Zdaj pa so predstavili nov in izboljšan koncept, ki je bil deležen nekaj sprememb.

Vozilo so izdelali iz lanenih vlaken, ki je alternativa ogljikovim. Poglavitna želja je vsekakor doprinos k okolju oziroma ne-dodajanje k škodljivosti naravi. »Verjamemo v projekt Extreme E kot celoto. Elektrifikacija, trajnost in raznolikost so tiste vrednoste, ki si jih Cupra deli s konceptom Extreme E,« je povedal strateški direktor Cupre, Antonino Labate.

3D tiskanje naravnih materialov pomeni nov korak

Letos so sicer potrdili, da bo vozilo stopilo v proces proizvodnje čez tri leta. Glede tega je navdušen tudi voznik Cupre, Jutta Kleinschmidt, ki je vse povzel v nekaj besedah: »Cupra Tavascan Extreme E Concept je videti neverjetno. Poleg tega, da je električen, je narejen iz organskih in razgradljvih materialov. Komaj čakam, da bom lahko tekmoval z njim!«

V Münchenu smo lahko videli prototip z značilnimi LED lučmi, ki so simbol Cupre. Le te so vgrajene v okvir, ki je bil ustvarjen s pomočjo 3D tiskalnikov. Povedali so, da jim prav to omogoča hitra popravila vozila, saj lahko nov del avta preprosto izgradijo v približno šestih urah.

CUPRA X EXTREME E - FACE THE UNCERTAINTY

Prejšnji članekOdličen trik, da iz smetnjaka ne bo smrdelo
Naslednji članekPVC prozorne zavese in trakovi
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.