Odličen trik, da iz smetnjaka ne bo smrdelo

smetnjak pinterest

Iz koša za smeti zaradi razkrajanja snovi prihajajo neprijetne vonjave. Z uporabo štirih naravnih sestavin, ki jih imate zagotovo doma, bo vonj ne le nevtraliziran, temveč bo vsakič, ko boste smetnjak odprli, iz njega celo zadišalo.

4 sestavine, ki jih potrebujete, so:

  • beli kis,
  • limona,
  • soda bikarbona in
  • kava.
Kava dela čudeže v boju z maščobo. Dve žlički mlete kave dajte na mokro krpo in počistite maščobo in ostanke hrane iz notranjosti in pokrova hrane.

2. Soda bikarbona

Po dnu smetnjaka potresite sodo bikarbono in vanjo odlagajte odpadke, kot običajno. Ko smetnjak izpraznite, ne pozabite po dnu znova potresti sode bikarbone, ki bo nevtralizirala vonj.

3. Limona

Za svež vonj v košu za smeti po dnu potresite sodo bikarbono, pustite učinkovati 10 minut, obrišite in po dnu podrgnite s kosom limone. Nato vstavite vrečko in odlagajte odpadke, kot običajno. Citrusi dajejo občutek svežine in pomagajo nevtralizirati neprijetne vonjave.

4. Beli kis

Z uporabo belega kisa boste košu za smeti povrnili ves sijaj. Pripravite raztopino belega kisa in vode v razmerju 1:1, popršite po notranjosti koša za smeti ter z gobico dobro zdrgnite notranjost in zunanjost smetnjaka. Smetnjak bo očiščen, ob upoštevanju zgornjih nasvetov pa bo iz njega vsakič, ko ga boste odprli, prijetno zadišalo.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekSloveniji prvih 231 milijonov evrov za okrevanje po pandemiji
Naslednji članekCupra s konceptom Tavascan Extreme E opozorila konkurenco
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.