Bugatti je obljubljal v prazno

Geneva, Switzerland - March 2, 2016: 2016 Bugatti Chiron presented on the 86th Geneva Motor Show in the PalExpo
Photo by zavatskiy on iStock

V tem desetletju še ne bo električnega Bugattija. Novica je razžalostila avtomobilske navdušence in še marsikoga zraven, ko so glavni možje podjetja Bugatti le to potrdili. Kljub temu pa še v tem desetletju napovedujejo kar nekaj primerkov, ki bodo odpihnili vse dvome o namenih proizvajalca.

Električni Bugatti ne bo prispel v tem desetletju

»V tem trenutku se posvečamo predvsem hibridnemu modelu. Vse ostalo bo moralo nekoliko počakati,« je povedal šef dizajna pri Bugattiju, Achim Anscheidt. »Iskreno povedano bi bilo zelo neodgovorno in neprofesionalno do naših zvestih kupcev, če se naslednjemu modelu ne bi posvetili z vsem, kar imamo,« je še povedal. Govora je seveda o superšportnem hibridu, ki naj bi luč sveta ugledal leta 2027.

Še v lanskem letu so večkratni pogovori s hrvaškim Rimacem potrdili, da naj bi električni modeli prispeli v tem desetletju. Temu očitno ni več tako. Kljub temu pa obljubljajo izjemen primerek, ki bo navdušil prav vsako osebo na tem planetu. Lastnik podjetja Mate Rimac že vse od prevzema superšportnika obljublja širitev ponudbe izjemno priljubljene in znane znamke Bugatti.

Tudi športni terenc bo ostal pred proizvodnjo halo

V prejšnjem mesecu pa so tako potrdili, da bo električni Lamborghini Urus obstal v izdelavi. Bil naj bi to športni terenec, ki pa naj bi bil po besedah več pomembnih ljudi v podjetju žalitev za to, kar znamka predstavlja.

Zadnji model, ki ga je napovedalo podjetje, je bil Bugatti Mistral. Teh naj bi bilo izdelanih zgolj 99 primerkov.

Lahko pa da so se držali svojih obljub in besed, saj so že predstavili električno vozilo v tem desetletju. To je bil električni skiro, ki je navdušil širše občinstvo.

Električni skiro je plod Bugattijevega sodelovanja z nevjorškim podjetjem Bytech
Električni skiro je plod Bugattijevega sodelovanja z nevjorškim podjetjem Bytech
Prejšnji članekKatera vrsta tlakovcev je najboljša za vas?
Naslednji članekKako ukrepati proti smrdljivcem?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.