Bugattijevo prvo električno vozilo je skiro

Bugattijevo prvo električno vozilo je skiro
Bugattijevo prvo električno vozilo je skiro, ki so ga ustvarili z ameriškim podjetjem Bytech

Avtomobilska industrija se z velikimi koraki premika v električni pogon. Če so s tem pričela podjetja, ki v večini izdelujejo avtomobile srednjega in nižjega razreda, se je trend premaknil tudi na visoko luksuzne znamke. Da bodo električna vozila prihodnost, je popolnoma jasno in s tem se strinjajo tudi pri Bugattiju. Edina razlika je v tem, da je njihovo prvo električno vozilo v bistvu skiro.

Bugatti skiro je njihovo prvo električno vozilo

Zanimivo vozilo je plod sodelovanja dveh znamk. Bugatti, ki ga nadzoruje hrvaški Rimac in podjetje električnih skirojev iz New Yorka imenovano Bytech International. Slednji so zakrivili njegov dizajn in izdelavo, celostno podobo pa je kasneje dodelal Bugatti v svojem stilu.

Skirojevo ogrodje je narejeno iz magnezijeve zlitine in tako tehta 16 kilogramov. Dve kolesi s 23 centimetri premera zdržita do 110 kilogramov tovora. Skiro je možno zložiti in nositi, a to ni tisto, zaradi česar smo tu, kaj ne? Ker gre za Bugattijev skiro, nas zanimajo druge specifikacije. Hitrost, kapaciteto baterije, luči in ostalo nadzira LED zaslon.

Bugatti je skiro ustvaril v sodelovanju s podjetjem Bytech International
Bugatti je skiro ustvaril v sodelovanju s podjetjem Bytech International

Skiro je možno voziti v treh različnih možnostih. Economy, City in Sport. V ekonomskem načinu lahko dosežemo 15 kilometrov na uro, v mestnem je možno doseči 20 kilometrov na uro ter končnih 30 kilometrov na uro, če izberemo športni način vožnje. Eno polnjenje baterije poskrbi za 35 kilometrov poti.

Bugatti in Bytech sta poskrbela za tudi nekaj drugih precej zanimivih reči. Na ročkah, držalu oziroma balanci skiroja sta smernika, ki ju lahko najdemo tudi na zadnjem »blatniku«.Na sprednji strani je možno zaznati svetenje luči v obliki logotipa EB, zavorni sistem E-ABS pa skrbi za varno zaviranje.

Električni skiro je plod Bugattijevega sodelovanja z nevjorškim podjetjem Bytech
Električni skiro je plod Bugattijevega sodelovanja z nevjorškim podjetjem Bytech

Trenutno je Bugattijev skiro namenjen ameriškemu trgu, njegova cena pa za zdaj še ni znana. Poleg tega, da gre za zanimivo sodelovanje z ameriškim podjetjem električnih skirojev, je obenem tudi napoved električnih vozil Bugattija. Spomnimo, da jih je lani v svojo last preko dogovora s koncernom Volkswagen v nadzor prejel hrvaški Rimac. Sodelovanje že napoveduje več električnih vozil.

Prejšnji članekPozor! To se je v trgovinah spremenilo
Naslednji članekV enem koraku do organizirane pisarne

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.