Katera vrsta tlakovcev je najboljša za vas?

Tlakovci tonalit

Tlakovanje s tlakovci omogoča intenzivno uporabo ceste skozi vse leto. Preprečuje nastajanje udarnih jam, ki se pogosto pojavljajo na cestah, ki niso asfaltirane. Dodatna prednost je, da takoj odvaja vodo in da se v mokrem vremenu ne blati, v suhem pa ne praši.

Na trgu je prisotnih več vrst tlakovcev, vendar za katere se odločiti?

Savona

Tlakovec Savona z enostavno obliko omogoča hitro polaganje, tako ga lahko polagamo linijsko ali pa v več smeri (kombinirana forma).

Te tlakovce se enostavno in hitro polaga, imajo nove inovativne barve na trgu, ki so UV odporne, možno kombinirano polaganje, naravni vzorec brez zaporedja, protizdrsno površino: R 11 in površina izdelkov je iz silicijevega dioksida (čisti kremen), ki bistveno poveča obstojnost proti obrabi in zmrzovanju ob prisotnosti soli ter talil.

tlakovec Savona

Toscana

Tlakovec Toscana nam s svojo veliko razgibano površino in reliefnimi robovi pričara toskansko pokrajino, deželo vina in oljk. Zaradi svojih dimenzij in načina polaganja bo vaše dvorišče brez ravnih linij in brez zaporedja še toliko bolj unikatno. Izdelani so s posebnim belim cementom, kar da barvam dodaten ton in ostrino.

Tlakovec Toscana s hišo v ozadju

La Spezia/La Spezia Prione

To je edini tlakovec na tržišču, s katerim si lahko v dveh velikostih, štirih barvnih odtenkih in osmih vzorcih polaganja pričarate kar 64 različnih kombinacij. Reliefna površina tlakovca in malo valoviti robovi se skladajo s staro in novo arhitekturo. Izberite pravo kombinacijo in vaše dvorišče bo nekaj čarobnega, kot je čarobno italijansko mesto La Spezia.

Uporabljamo jih za tlakovanje dvorišč ali parkov, kjer želimo še posebej poudariti žlahtnost in ekskluzivnost okolice objektov.

 

La spezia

Ferrara

Tlakovec Ferrara je zaradi svojih izrednih dimenzij in ravnega ostrega robu najnovejša oblika tlakovca na trgu. Razmerje stranic je namreč kar 1:2,6 kar daje tlakovcu moderni lamelni videz.

Zaradi svoje dimenzije in debeline osmih centimetrov se lahko uporablja za tlakovanje dvorišč, transportnih poti, poti v parku, parkirišča pred poslovno-trgovskimi centri in tudi vseh ostalih površin, ki so izpostavljene večjim obremenitvam. Izdelani so s posebnim belim cementom, kar da barvam dodaten ton in ostrino.

Ferrara

Arezzo

Tlakovec Arezzo je svoje ime dobil po Italijanskem mestu, ki se nahaja v Toskani. Že v času Rimljanov so bile ulice Arezza tlakovane s kamnitimi tlaki podolgovatih oblik, različnih dolžin in širin.

Prav zato se s tlakovcem Arezzo posnema izkušeno preteklost in združi sodobno prihodnost. Dobili smo več dimenzijski tlakovec, katerega sestavlja kar deset različnih pravokotnih lamelnih dimenzij debeline osem centimetrov. Takšna kombinacija več dimenzijskih ploskev tlaka nam sestavlja površino z večno smernico sodobnega oblikovanja.

Primerni so za tlakovanje dvorišč, poti, teras, pločnikov okoli poslovnih in trgovskih objektov ter ostalih površin obremenjenih s srednje težkim prometom.

Arezzo

Mantova

Tlakovci Mantova so zaradi svojih izredno velikih dimenzij in naravno reliefne zgornje površine novost na tržišču. Uporabljajo se za tlakovanja večjih dvorišč in vseh ostalih večjih površin. Zaradi velikosti se tudi hitreje polagajo.

Reliefna površina daje poseben poudarek samemu izdelku, še posebej v kombinaciji z MIX barvo. Zgornje reliefna površine je podobna površini špičenega (štokanega) naravnega kamna. Debelina tlakovcev sedmih centimetrov zagotavlja zadostno trdnost in obstojnost tudi ob prometnih obremenitvah. S posrečeno izbiro MIX barve lahko s tlakovci MANTOVA dosežemo pridih stare rimske arhitekture, kjer je bil osnovni gradbeni material kamen.

Mantova

Perugia

Mesto PERUGIA, zgodovinski in arhitekturni  biser italijanske pokrajine Umbrija, se nahaja v s hribovjem obdani dolini, prepleteni z obdelanimi polji, po katerih teče reka Tibera. Centro storico (zgodovinski center) je obdan s palazzi (dvorci), do katerega vodijo tlakovane ulice mimo stopnišč in različnih obokov. Mesto z več kot 700 let staro Univerzo, Akademijo za Jazz, Akademijo za čokolado … Mesto z dušo in občutkom.

Vse to daje navdih proizvodnji tlakovcev PERUGIA. Zaradi svoje dimenzijske raznolikosti jih je potrebno polagati brez geometrijskega zaporedja. Šele tako lahko skupaj z MIX barvnimi kombinacijami pričarajo Umbrijo in Perugio na vaše dvorišče. Naredijo Centro storico pred vašimi palazzi, trg pred vašim domom. Tlakovci PERUGIA, debeline sedmih centimetrov, so primerni tudi za tlakovanje vseh ostalih površin; parkov, parkirišč, dovozov in poti. Zaradi posebnega soft edge sistema robov so tlakovci PERUGIA odlična rešitev za tlakovanje ob bazenskih kompleksov in površin, kjer kopalci in drugu uporabniki hodijo brez obuval. Zaradi majhnih fug je po njih lažje potiskati nakupovalne vozičke v trgovskih centrih. Izgled tlakovane površine pa nas vedno potisne v Umbrijo, v mesto PERUGIA.

Perugia

Napoli

Tlakovci Napoli so nekoliko večjih dimenzij in debeline sedmih centimetrov. Izdelani so z ostrimi robovi na pohodni strani in primerni za tlakovanje večjih dvorišč, pločnikov, trgov, parkov ali okolic trgovskih centrov. Zaradi ostrih robov so primerni povsod tam, kjer se uporabljajo nakupovalni vozički.

Zaradi debeline sedmih centimetrov so primerni tudi za večje prometne obremenitve. Pri polaganju ne smemo slediti geometrijskemu zaporedju posameznih oblik izdelka.

Napoli

Capri

Tlakovec Capri ima vse –  moderna oblika, estetska izvedba stikov in manjša poraba fugirne zmesi, izvedba polaganja v več smereh, inovativne MIX barve z uporabo belih cementov, serijsko globinsko hidrofobiranje in inovativen sistem Soft Edge. Soft Edge System izdelave zaključka robov tlakovca Capri daje vrhunske rezultate modnih smernic in posledično skoraj neopazne stike in prehode med tlakovci.

Capri

La Piazza

Tlakovec La Piazza je izdelan z ostrimi robovi na pohodni strani. Primeren je za parkirišča, kjer se za transport kupljenega blaga uporablja nakupovalni vozički. Zaradi treh različnih dimenzij je primeren za polaganje na površinah, kjer zaključni robovi niso vzporedni.

Pri polaganju ne smemo slediti geometrijskemu zaporedju posameznih velikosti izdelka. Ker so ti tlakovci ostrorobi, moramo paziti na zadostno zračnost pri polaganju (zadosten prostor med tlakovci, ki mora biti zapolnjen s fugirnim peskom, da prepreči kasnejše krušenje robov zaradi obremenitev s prometom).

Največ ga izdelamo v MIX barvah.

La piazza

Via Appia

Tlakovci Via Appia so izdelani z ostrimi robovi na pohodni strani in so primerni za tlakovanje dvorišč ali parkov. Pričarajo nam občutek naravnega kamna. Uporabljamo ga za tlakovanje ravnih površin in tudi klančin. Pri polaganju ne smemo slediti geometrijskemu zaporedju posameznih velikosti izdelka.

Ti tlakovci so najlepši v MIX barvah.

Via appia

Rustikal

Tlakovci Rustikal so primerni za tlakovanje dvorišč ali parkov, kjer na gradbenih objektih prevladuje naravni kamen. Je najbolj učinkovita kombinacija za polaganje na površinah, kjer zaključni robovi niso vzporedni. Pri polaganju ne smemo slediti geometrijskemu zaporedju posameznih velikosti izdelka.

Rustikal

Venezia

Tlakovec Venezia je izdelan z ostrimi robovi na pohodni strani. Primeren je za parkirišča, dvorišča in nakupovalne centre.

Zaradi osmih centimetrov debeline je primeren tudi za tlakovane površine, ki so izpostavljene ekstremnim obremenitvam. Paziti moramo le na zadostno zračnost polaganja. Potrebno je posebej natančno izvesti montažo, skladno z navodili proizvajalca!

Venezia

Porfido

Tlakovci Porfido so nadomestek uporabe granitnih kock pri tlakovanju dvorišč, parkov in potk. Zaradi štirih različnih dimenzij je dejansko dober posnetek naravnega kamna. Uporaben je tudi pri izdelavi vzorcev in zaključevanju tlakovanih površin.

Pri polaganju ne smemo slediti geometrijskemu zaporedju posameznih velikosti izdelka. Najprimernejši je izbor MIX barve, saj je položena površina zelo podobna tlaku iz naravnega kamna (tudi porfida).

Ta tlakovec je najnovejša oblika na trgu.

Porfido

Pietre

Tlakovci Pietre so zaradi svojih izredno majhnih dimenzij in zaradi sedmih med seboj različnih velikosti primerni za izdelavo vseh vrst okroglin, obrob, vzorcev, izsekov in krožnih lokov.

Zaradi posebnih oblik, tudi v obliki trapeza, je izdelovanje krivin in krožnih lokov še toliko lažje, zato naknadno rezanje skoraj ni potrebno.

Pietre

Vse vrste talkovcev estetske linije Trend dobite na oblak.si.

betonarna@oblak.si | 01 620 75 60 | Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

Prejšnji članekKako zaščititi les za zimo?
Naslednji članekBugatti je obljubljal v prazno
betonarna@oblak.si | 01 620 75 60 | Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.