Bentleyev prvi električni avto bo stal preko 2,5 milijona

Bentley Mulliner bo sodelovanje, ki bo prineslo Bentleyev prvi povsem električni avto
Bentley Mulliner bo sodelovanje, ki bo prineslo Bentleyev prvi povsem električni avto

Bentley že odlično napreduje z izdelavo drugega modela iz svoje divizije Mulliner. Z njim se bodo poklonili W12 motorju luksuznega avtomobila in hkrati proslavili vstop v svet električnih vozil. Novi model bo tako povsem električen, svoje temelje pa je našel v modelu Continental GT Coupeju. Kakšne so prve fotografije najnovejšega Bentleya, ki bo povsem luksuzen in kaj že vemo o njem?

Bentley prihaja s povsem električnim avtomobilom

Koncern Volkswagen je letos praznoval dvajseto obletnico šest litrskega W12 motorja. Ta je služil bolj luksuznim Volkswagnom, Audijem in seveda tudi Bentleyu. Slednja znamka je zdaj tudi edina, ki ga še uporablja, v pokoj pa bo odšel z nastankom novega modela. Tako kot vsi preostali proizvajalci se bo tudi Bentley razširil v električno proizvodnjo.

Sodeč po virih, ki so blizu podjetja, naj bi nova kreacirala bazirala na Coupeju Continental GT. Spomnimo, da je bil model Bacalar zasnovan po Convertiblu. Kljub temu naj bi bil model veliko bolj ekskluziven, unikaten, personaliziran in predvsem dražji od standarda. Novi model se razvija in raste v povezavi s širjenjem divizije Mulliner, ki bo novi model razkazala leta 2023. To bo osemdeset let od začetka sodelovanja z Bentleyem.

Ker je bil predhodnik Bacalar v celoti razprodan, je to vodilne v podjetju spodbudilo k izdaji novega modela. Bacalar je stal 1,5 milijona britanskih funtov, razprodanih pa je bilo vseh dvanajst vozil. Naslednik bo izšel v petindvajsetih primerkih, ki bodo dosegli višjo ceno. Zaradi povezave z Mullinerjem in dejstvom, da bo to električno vozilo, se namiguje cena preko dveh milijonov britanskih funtov. Tako bo novi model Bentleya postal njihov najdražji avto v zgodovini.

Bentleyev električni koncept, ki so ga prikazali pred dnevi
Bentleyev električni koncept, ki so ga prikazali pred dnevi,5

Bentleyeva neznanka in ugibanja o prihodnosti

Številke niso znane, vsaj ne v celoti. Dosegel naj bi 320 kilometrov na uro, pri tem bi mu pomagal 12-cilindrski motor. Nekaj sprememb bo deležna tudi zunanjost vozila, ki se bo nekoliko oddaljila od klasičnosti Bentleya. Ozke LED luči na širokem sprednjem delu naj bi Mullinerjevo različico poneslo stran od bencinskih različic. Da pa ne bo povsem neznan, je tu Andreas Mindt. Bivši dizajner Audija je prvi projekt, ki ga bo pri Bentleyu vodil od prve do zadnje točke. Mnogi ga poznajo po debitantskemu vstopu Audija v električna vozila – E-tron SUV. Audi bo imel tako večjo in vidnejšo vlogo v tesnejšem sodelovanju obeh znamk, saj naj bi novi model stal na njihovi prihajajoči platformi Artemis EV

Prejšnji članekKonceptni Maybach je slovo od slavnega dizajnerja
Naslednji članekEpidemija pripeljala nov trend dnevnih sob
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.