Epidemija pripeljala nov trend dnevnih sob

dnevna soba

Dnevne sobe so v času epidemije covid-19 dobile dodatno funkcijo. Po novem ne gre le za prostor, kjer si spočijemo, pogledamo dober film, prisluhnemo glasbi ali poklepetamo z bližnjimi. Zaradi praktičnosti (in pomanjkanja prostora) so mnoge dnevne sobe dobile nov dodatek – delovni kotiček, ki je postal sestavni del večine novih dnevnih sob.

Delovni kotiček tako zdaj ni več le miza, potisnjena ob steno. Postal je ličen podaljšek televizijskega regala, del vgradne omare, ali pa ga zaznamuje vpadljiva miza, ki skupaj s stolom deluje kot poseben dodatek dnevni sobi.

Ureditev domače pisarne ali delovnega kotička

Pomembno je, da je delovni kotiček doma urejen, da se med delom dobro počutimo. Če smo običajno doma računalnik prižgali, da smo prebrskali med zadnjimi novicami, plačali položnice in ‘pofirbcali’ po spletnih trgovinah, se je za mnoge zdaj čas uporabe domačega računalnika podaljšal na 4, 6, 8 ur ali celo več. Dolgotrajno sedenje za računalnikom zato terja ustrezno urejenost delovnega prostora.

V neurejenem, kaotičnem okolju se je težko osredotočiti na delo, poleg tega pa je za zdravje potrebno urediti primerno svetlobo, velikost ekrana, oddaljenost ekrana od oči, ustrezno višino mize, stola … Lahko ga popestrimo z rastlinami in tako vanj dahnemo še nekaj pridiha narave.

TUKAJ preberite, kako urediti delovni kotiček oziroma domačo pisarno. Pomembno pa je tudi, da si delo od doma ustrezno organizirate.

Nekaj idej za ureditev kotička najdete spodaj.


Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekBentleyev prvi električni avto bo stal preko 2,5 milijona
Naslednji članekKatero notranjo razsvetljavo izbrati?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.