Konceptni Maybach je slovo od slavnega dizajnerja

Project Maybach je električni koncept luksuzne znamke in slovo od svojega dizajnerja
Project Maybach je električni koncept luksuzne znamke in slovo od svojega dizajnerja

Najnovejši Maybachov koncept je narejen v spomin ameriškemu modnemu dizajnerju Virgilu Ablohu. Slednji je preminil preteklo mesec in sodeloval pri električnemu Maybachu preprosto imenovanem kar Project Maybach. Virgil Abloh ga je ustvaril skupaj z Gordenom Wagenerjem, ki je zadolžen za vozila kot sta Mercedes A-Class in GLE ter mnogi drugi.

Project Maybach je električni koncept luksuzne znamke

Project Maybach je rezultat sodelovanja podjetja Mercedes z obema dizajnerjema, ki sta v avtomobilski in modni industriji še kako poznana. Oba sta sanjala o vozilu, ki spominja na prostrani širino narave in bi luksuzno znamko odpeljalo izven ravni urbanosti. In prav to je koncept električnega Maybacha.

Šest metrov dolžine pomeni, da gre za precej daljše vozilo od Mercedesove S-Classe. Na voljo ima le dva sedeža, kar je še kako presenetljiv podatek. Mercedes je zatrdil, da je bil vsak element novega Maybacha izdelan iz ničle. Off-road limuzina tako ponuja osem luči, precej debele gume za neravne površine in varnostno kletko.

Notranjost je tisto, kar bi še kako pripisali znamki Maybach. Tako kot preostali futuristični koncepti in vozila v zadnjih dveh letih je tudi ta električen. Kljub vsem slikam niso ponudili niti ene specifikacije, kar se tiče zmogljivosti in vzdržljivosti. Ker gre zgolj za koncept, to ne pomeni, da bo vozilo kadarkoli izdelano in prodajano. Glede na fotografije, bi bil to eden najdražjih, če ne celo najdražji Maybach na voljo.

Koncept je bil pred dnevi razstavljen na Floridi v muzeju Rubbell z dovoljenjem družine Abloh.

Smrt Virgila Abloha, ki je pomagal dizajnirati Project Maybach

»Družina Mercedes-Benz je šokirana nad novico o smrti Virgila Abloha. Naše misli so z njegovo družino in prijatelji. Želimo spoštovati njegovo delo vrhunskega dizajnerja, ki je ustvarjal nemogoče in navdihoval množice širom sveta,« so zapisali pri podjetju, ko so se poslovili od Virgila Abloha.

Prejšnji članekVeselo in debelo 2022!
Naslednji članekBentleyev prvi električni avto bo stal preko 2,5 milijona
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.