Audi odhaja v Formulo 1

Audi vstopa v Formulo 1 s sezono 2026
Audi vstopa v Formulo 1 s sezono 2026 Photo by on audi

Audi je razveselil svoje oboževalce, oboževalce Formule 1 pa opozoril na svoj prihod. Nemški avtomobilski gigant je potrdil, da se pridružuje svetu Formule 1. Dolgo smo čakali in tudi dočakali, Audi pa je novico objavil na vseh svojih platformah in ponudil tudi sliko dirkalnika, ki pa je seveda simbolična.

Audi in Formula 1 že s sezono 2026

Več mesecev smo čakali na Audijevo potrditev novice o pridružitvi k Formuli 1. Zdaj ko je FIA odobrila nov pravilnik glede motorjev F1 za sezono 2026, se je prižgala tudi zelena luč za vstop nemškega podjetja k elitnemu razredu dirkalnikov.

Audi bo svoj pogonski sklop zgradil v tovarni Neuberg sredi Nemčije, kar sta potrdila tudi odgovorni direktor Markus Duesmann in tehnični direktor Oliver Hoffman. Spregovorila sta na novinarski konferenci pred Veliko nagrado Belgije. »Prvič po več kot desetletju bo pogonski sklop Formule 1 zgrajen v Nemčiji,« je ponosno povedal Audi.

Ni še znano na katero šasijo bo »prilepljen« Audijev motor, bo pa to novico podjetje predstavilo do konca tega leta. Le nekaj ur po novici se je Alfa Romeo pridružila izdajanju novic in tako napovedala konec sodelovanje s Sauberjem.

Audi je navdušil svet Formule 1 z napovedjo vstopa v tekmovanje
Audi je navdušil svet Formule 1 z napovedjo vstopa v tekmovanje Photo by on audi

Formula 1 prešerno povabilo Audi v svojo družino

»Motorsport je pomemben del Audijeve genetike. Formula 1 je mednarodni oder za našo znamko in velik izziv za našo proizvodnjo. Kombinacija visokega performansa in tekmovanja je vedno zagon inovativnosti v naši industriji,« je povedal Deusmann.

»Presrečen sem, da lahko sprejmem Audi v Formulo 1, ikonično avtomobilsko znamko, pionirja in tehnološkega inovatorja,« je povedal predsednik Formule 1, Stefano Domenicali. Tako Audi kot Formula 1 sta potrdila, da bosta skupaj strmela k obstojnosti in zeleni energiji, ki bo do leta 2026 napredovala tako v pravilnikih kot inovaciji.

Audi in Formula 1 bosta skrbela za obstojnost in zeleno dirkanje
Audi in Formula 1 bosta skrbela za obstojnost in zeleno dirkanje Photo by on audi
Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRaudi
Prejšnji članekDan odprtih vrat skoraj nič-energijske hiše DOMUS
Naslednji članekGostilna Klampfer s široko ponudbo
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.