Dan odprtih vrat skoraj nič-energijske hiše DOMUS

Marles
Photo by Marles

Vabljeni na Dan odprtih vrat skoraj nič-energijske hiše DOMUS – pritlična zasnova z najsodobnejšim bivanjskim konceptom

Kje: v okolici Ptuja
Kdaj:
v soboto, 10. septembra 2022, med 10. in 14. uro

V Marlesu, najstarejšem, največjem in vodilnem proizvajalcu lesenih montažnih hiš v Sloveniji, dobro vemo, da je osebna izkušnja bivalnega ugodja na prvem mestu, ko se želimo prepričati o kakovosti bivalnega prostora. Zato vas naslednjo soboto, 10. septembra 2022, med 10. in 14. uro vabimo na dan odprtih vrat skoraj nič energijske hiše v okolici Ptuja!

Na ogled bo skoraj nič energijska hiša DOMUS, pritlične zasnove z dvokapno streho.  Zasnovana je za vse, ki cenijo preizkušene prostorske rešitve bivanja v eni etaži brez nivojskih preprek. Vsi vitalni bivalni prostori so obrnjeni prosti soncu, premišljena arhitekturna zasnova, ki osredni dnevni prostor odpira do slemena, pa povezuje vse dele hiše v skladno celoto.

Prepričajte se o kakovosti sodobne tehnologije

Hiša DOMUS izstopa zaradi odličnega arhitekturnega koncepta, popolne usklajenosti tlorisa z željami naročnikov in umestitve hiše na parcelo v skladu z vsemi urbanističnimi smernicami. Zajema 121,30 m2 kvadratnih metrov stanovanjske površine in 25 kvadratnih metrov terase, posebnost hiše pa je tudi, da je v dnevnem bivalnem delu odprta do slemena. Zasnova je nekoliko večja od osnovnih arhitekturnih dimenzij tipske hiše Domus, ki ima neto stanovanjsko površino 119,00 m2.

Marles
Photo by Marles

Nakljub modifikaciji hiša dosega pasivni energijski razred =< 15 kWh/m2a, zato so njeni investitorji prejeli nepovratna finančna sredstva iz naslova javnega poziva Eko Sklada RS za gradnjo pasivne hiše oziroma skoraj nič energijske hiše. Stavba je ogrevana s toplotno črpalko in ima centralno prisilno prezračevanje z entalpijski izmenjevalnikom; ta sodobni sistem samodejno poskrbi tudi za primerno zračno vlago v suhih zimskih dneh.

Gradbeni materiali, uporabljeni pri gradnji te hiše, sledijo načelom trajnostne gradnje, konstrukcijski sistem pa zagotavlja visoko toplotno, zvočno, protipotresno in protipožarno zaščito. Na dnevu odprtih vrat boste v živo spoznali, kako Marlesova tehnologija z optimiziranimi detajli doprinaša k visoki energetski učinkovitosti in k brezhibnemu delovanju hiše.

Usklajena celota funkcionalnih bivanjskih rešitev

Arhitekturna zasnova tipske hiše DOMUS temelji na povezovanju udobja in prvorazredne funkcionalnosti v usklajeno celoto, ki je podrejena individualnim željam naročnika.
Dobrih 120 kvadratnih metrov bivalnih prostorov je domišljeno razporejenih na osrednji prostor s kuhinjo, kabinet in dve otroški sobi ter povsem ločen starševski del, kjer tvorita zaključeno celoto kopalnica in spalnica z garderobo.

V soboto, 10. septembra, se boste lahko prepričali, kakšno vlogo v kakovosti bivanja imajo naravni materiali, izjemna energijska varčnost in pritlična zasnova, ki zagotavlja uporabnikom tega navdihujočega doma spontano povezane bivalne prostore.

Zavezanost najvišji kakovosti

V Marlesu smo zelo zadovoljni, da se po osmih desetletjih narekovanja razvojnih smernic gradnje ponašamo z najzahtevnejšimi mednarodno priznanimi certifikati za preverjeno kakovost. Usmerjeni smo v uporabo najsodobnejših tehnoloških rešitev, rabo obnovljivih virov in vgradnjo materialov naravnega izvora. Naš cilj je, da našim kupcem omogočimo zdravo bivanje, izjemno bivalno ugodje in visoko energetsko učinkovitost stavb, hkrati pa ponujamo vse naše storitve na najvišji poslovni ravni.

Tako kot to velja za vse dneve odprtih vrat na naših objektih, bo naslednjo soboto nova priložnost, da vam v praksi pokažemo, kaj so rešitve, zaradi katerih veljamo za globalno priznanega in zaupanja vrednega proizvajalca lesenih montažnih objektov in kaj so koristi, ki jih prinašamo svojim naročnikom.

Marles
Photo by Marles

Izkoristite akcijske ugodnosti do konca poletja

Na dnevu odprtih vrat bodo seveda za vsa vaša vprašanja na voljo Marlesovi strokovnjaki, ki vam bodo podrobneje predstavili celovitost Marlesove storitve, našo gradnjo na ključ in nabor trajnostnih materialov, uporabljenih pri gradnji skoraj nič-energijskih hiš Marles.

Dobili boste lahko vsa pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma s poudarkom na ogrevanju in prezračevanju s prisilnim prezračevanjem, sicer pa vam bo Marlesova svetovalna ekipa predstavila tudi celovito ponudbo Marlesovih poletnih ugodnosti 2022. Mednje denimo spadajo:

  • brezplačna izdelava projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja s celotno PZI in PID dokumentacijo,
  • brezplačna pomoč pri pridobitvi uporabnega dovoljenja in izdelava dokumentacije.
  • brezplačno vodenje postopka pridobitve nepovratnih sredstev Eko sklada,
  • brezplačen paket FUTUR, ki vključuje predpripravo za sončno elektrarno, polnilnico za avtomobil ter predpripravo za uporabo deževnice
  • znižane – akcijske cene paketov Marles Design in Marles Intelligence.
Standardna izvedba odlične energetsko varčne hiše DOMUS se po želji lahko izvede v enokapni, dvokapni ali večkapni izvedbi ter izvedbi z ravno streho, kar olajša izbiro in odločitev za gradnjo na katerikoli lokaciji v Sloveniji, kjer veljajo določene omejitve glede tipa strehe. Photo by Marles

Več informacij o dnevu odprtih vrat in o natančni lokaciji dogodka je na voljo na: telefonski številki 02/429 45 03, elektronskem naslovu info@marles.com in na spletni strani: www.marles.com

Prijazno vabljeni v Marles družbo!     

info@marles.com | 02 429 45 00 | Spletna stran

Marles je danes najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in je že več desetletij sinonim za montažne hiše.

Prejšnji članekBar in prenočišča ETA kot izhodišče za raziskovanje krajev
Naslednji članekAudi odhaja v Formulo 1
info@marles.com | 02 429 45 00 | Spletna stran

Marles je danes najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in je že več desetletij sinonim za montažne hiše.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.