Dodge Charger Daytona SRT: Električne ameriške mišice

Dodge Charger Daytona SRT je električna mišica
Dodge Charger Daytona SRT je električna mišica Photo by on stellantis

Ameriški gigant avtomobilizma Dodge je razkril svoj električni koncept, ki je zasnovan na podlagi legendarnega Chargerja. Gre za prihodnost električnih mišic, kar je igra besed za vzdevek »American Muscle«. Koncept, ki je bil prikazan na dogodku Dodge Speed Week, nosi ime Dodge Charger Daytona SRT. Kaj je Dodge razkril o svojem električnem mogotcu?

Dodge Charger Daytona SRT kot električni koncept

Že na prvo žogo je Dodge pokazal, da gre zares. Koncept vsebuje nov pogonski sistem imenovan Banshee, ki naj bi zmogljivost vozila postavil ob bok linijam Hemi, Hellcat in Redeye. Prav Hellcat pa naj bi bil vsaj eden od treh, ki ga bo konceptni Dodge premagal. 800V bo sodelovalo s štirikolesnim pogonom, kar pa je tudi skoraj večina znanega o prihajajočem električnem vozilu.

Dodge je pojasnil, da zasnova temelji na originalnemu Chargerju Daytoni, ki je bil leta 1970 prvi tekmovalec Nascarja, ki je presegel 200 milj na uro (321 kilometrov na uro). Koncept naj bi vseboval številne tehnologije, ki jih klasična EV vozila ne vsebujejo. Med njimi je tudi gumb Powershot, ki bo dodal nekaj dodatnega turbo zagona. Pojavile so se trditve, da naj bi izpušni sistem Fratzonic poskrbel za približno 126 dB zvoka, kar je enako kot Dodge Charger SRT Hellcat.

Prihodnost električnih vozil so še vedno ameriške mišice
Dodge Charger Daytona srt Photo by on stellantis

V notranjosti je Dodge Charger Daytona SRT opremljen s 30-centimetrskim zaslonom in 40-centimetrsko ploščo z instrumenti. Poleg tega je na »stropu« tudi 20-centimetrski displej z ambientno svetlobo.

Gre za novo definicijo ameriških mišic

»Dodge Charger Daytona SRT Concept obstaja, ker smo zmogli. Dodge je zgodba o mišicah, odnosu in zmogljivosti, kar smo prenesli v segment električnih vozil s pomočjo koncepta napolnjenega s patenti in zmogljivostmi, ki predstavljajo električne mišice prihodnosti,« je povedal odgovorni direktor Dodga Tim Kuniskis.

Dodge je napovedal, da je njihov električni koncept Charger Daytona več kot le smer, v katero se premika Dodge. Šlo naj bi za novo definicijo ameriških mišic v celotnem razvoju.

Dodge | Speed Week Day 3 | Next Gen Muscle

Prejšnji članekBi radi znižali stroške energentov? Rešitev je v samooskrbi s sončno energijo!
Naslednji članekOgrevanje v prehodnem obdobju
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.