Bi radi znižali stroške energentov? Rešitev je v samooskrbi s sončno energijo!

Polje sončnih celic, v ozadju hiša
Foto: on E-PROJEKT d. o. o.

Strokovnjaki in mediji nas opozarjajo na težko zimo. Cene hrane in energentov so se močno zvišale in ker se bliža kurilna sezona, marsikoga skrbi, kako bo zmogel plačati vse večje položnice za elektriko in ogrevanje. Elektriko potrebujemo na skorajda vsakem koraku dnevno, zato težko zmanjšamo njeno porabo, lahko pa vplivamo na to, od kje jo dobimo.

Izkoristite moč sonca

Vse več gospodinjstev se odloči za lastno sončno elektrarno, kjer streho doma prekrijejo s sončnimi celicami. Sončna elektrarna je priključena na notranjo nizkonapetnostno električno inštalacijo objekta, s pridobljeno energijo pa pokrivamo lastne potrebe. Na ta način postanemo samozadostni in visoke cene elektrike na nas ne vplivajo več.

eprojekt

Mikro sončno elektrarno lahko uporabljajo tako gospodinjstva kot mali poslovni odjemalci. Največja moč, ki je lahko oddana v omrežje prek merilnega mesta, na katerega notranjo inštalacijo stavbe je priključena naprava za samooskrbo, je 80 % priključne moči objekta.

Delovanje sistema

Sistem samooskrbe z električno energijo deluje po sistemu neto meritev. To v praksi pomeni, da gospodinjstvo postavi elektrarno, ki je namenjena pokrivanju lastnih potreb, viški in manjki pa se uravnavajo prek omrežja, ki deluje kot neke vrste shranjevalnik energije. Na ta način poskrbimo, da ne pride do motenj pri oskrbi z energijo. Če proizvedemo več energije, kot je porabimo, se ta odda v omrežje in obratno.

Sončne celice

Pri načrtovanju sončne elektrarne moramo biti pozorni na njeno velikost. Izbrati moramo namreč tako, ki bo čim bolj natančno ustrezala našim potrebam po energiji. Če na primer uporabljamo električni avto, so naše potrebe po električni energiji večje in bi bilo posledično smiselno zgraditi večjo elektrarno.

Delo prepustite strokovnjakom

Postavitev lastne sončne elektrarne je zahteven proces, ki zahteva prave strokovnjake. V podjetju E-PROJEKT d. o. o. imajo dolgoletne izkušnje iz tega področja, zato vam lahko nudijo kakovostno svetovanje in izdelavo. Poskrbite za nižje stroške električne energije in zimo preživite brez skrbi!

info@e-projekt.si | Spletna stran

Podjetje E-Projekt se ukvarja s projektiranjem elektroenergetskih objektov ter izvajanjem gradenj na ključ. Izvajamo gradnje vseh vrst obnovljivih virov električne energije, kogeneracije, transformatorske postaje, daljnovode ter nudimo zaščito daljnovodov s sistemom LiSa®.

Prejšnji članekOd petka dalje uradno odprt nov Požarni laboratorij, ZAG tudi prvič podelil Turnškova priznanja
Naslednji članekDodge Charger Daytona SRT: Električne ameriške mišice
info@e-projekt.si | Spletna stran

Podjetje E-Projekt se ukvarja s projektiranjem elektroenergetskih objektov ter izvajanjem gradenj na ključ. Izvajamo gradnje vseh vrst obnovljivih virov električne energije, kogeneracije, transformatorske postaje, daljnovode ter nudimo zaščito daljnovodov s sistemom LiSa®.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.